sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Talven selkä on taittunut

Tällä viikolla vietetyn Matin päivän (24.2.) sanotaan olevan ensimmäinen kevätpäivä, Matin päivästä talven selkä taittuu. Kevät tuntuukin tulevan kohisten ja päivät ovat pidentyneet jo valtavasti. Ja jos Matin päivän ennustuksiin on luottaminen, ei edessäpäin pitäisi olla enää suuria lumipyryjä. Tällä uskolla mennään. Vahvasti.




Kevät on tullut tänä viikonloppuna meille kotiinkin. Eilinen auringonpaiste ja parantuneet voimat innostivat pitämään kunnon siivouspäivän. Kirkkaana paistava aurinko olikin melkoinen piiskuri siivouskaverina, sillä se paljasti armotta kaiken pölyn sellaisistakin paikoista, joita ei normaalisti niin huomaa siivota. Onneksi oli myös innostusta.






Kevät tuli sisälle myös kirsikanpuun oksina. Nämä oksat ovat kukkakaupasta ja siksi pienillä kukilla ja pulleilla nupuilla. Pian voisi käydä napsimassa muutaman oksan pihan kirsikasta tai omenapuusta ja testata saisinko myös ne kukkimaan.

Myös edellisellä viikolla Kotilaiturilta löytämäni keraaminen astia täyttyi valkoisilla helmihyasinteilla. Joukkoon pilkoin vihreässä suuressa pullossa aikaisemmin olleen jäkäläisen oksan. Luonnonmateriaalien kierrätystä.






Sisustaminen ON terapiaa. Ainakin minulle. Eikä aina tarvitse olla suuria juttuja; siivottu koti, suloisesti kukkivat oksat ja sipulikukatkin riittävät hyvän mielen saamiseen ja siihen, että koti on saanut taas uuden, raikkaamman oloasun.




Hiihtoloma on minulla ollut aina taite kevääseen. Koululaisten loman aikana on vielä kiva päästä hiihtämään ja nauttia talvesta, mutta sen jälkeen olen valmis toivottamaan kevään tervetulleeksi. Kotikaupungin hiihtoladut ovatkin olleet tänä vuonna upeassa kunnossa, vaikka muuten lunta on vähän ja laduilla onkin sitten käyty. Isälleni kiitos, että on käynyt hiihtämässä tyttöjen kanssa viikolla työpäivien aikana. Muutaman kerran olen ladulle päässyt itsekin ja eilen tuntui, että tasapaino suksien päällä alkaa taas toimia. Juuri sopivasti kauden päätteeksi ;)

Ihanaa auringonpaisteista sunnuntaita sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien Fb-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

23 kommenttia:

  1. Aivan ihana auringonpaiste!! Harmikseni olen ollut koko vlopun valkkukoulutuksessa!

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ihana paiste ja onneksi jatkuu tänäänkin! Toivottavasti aurinko paistaa myös siellä teidän suunnalla S, jotta pääset sinäkin nauttimaan.

      Poista
  2. Kirsikan oksat ovat ihania. Meinas eilen tarttua mukaan, mutta sitten huomasin, että mulla on tulppaaneja ja neilikoita neljässä maljakossa...Ens viikolla ehkä. Helmihyasintit on kyllä ihania ja niitä pitää saad pian kotiin! Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkien kanssa meinaa välillä tosiaan karata mopo käsistä ;) Tähän aikaan kaikki kasvit ovat jotenkin erityisen ihania ja on niin paljon erilaisia kausikasveja, joita tekisi mieli. Aurinkoa alkaneeseen viikkoon!

      Poista
  3. Supercool tuo muscari ruukussaan! Aivan täyttä kukkaraukkautta <3

    Mahtavaa kuulla, että kevät on alkanut virallisesti! JES!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin se perinnetieto sanoo tosiaan Sanna, että nyt on kevät - JEE! Olin tosi onnellinen kun löysin nimenomaan valkoisia helmililjoja. Kukkarakkautta on täälläkin niitä(kin) kohtaan :)

      Poista
  4. Meilläkin vietettiin eilen siivouspäivää ja siivottiin miehen kanssa yhdessä kaikki alkuvuoden pölyt pois. Ah, kuinka se tuntuikaan hyvälle! Kyllä munkin mielessä on jo niin kevät ♥ Rakastan kevättä ja sen lämpimiä päiviä. Odotan jo kovasti, että pääsen terasille juomaan kupin kuumaa ja paistattelemaan aurinkoon. Ehkäpä sitten talviloman ja pääsiäisen aikaan.
    Ps. Kyllä munkin on saatava noita kirsikanoksia. Ne on tosi kauniita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoenergia on siis vaikuttanut teilläkin Krisse :) Aikomukseni oli tänään ottaa päiväkahvini tuohon terassin puolelle, mutta täällä on sen verran kylmä päivä ihanasta auringonpaisteesta huolimatta, ettei se sittenkään houkutellut. Hetki pitää ilmeisesti vielä odottaa. Auringosta ja valosta nautitaan silti ♥

      Poista
  5. Kyllä on muutamana päivänän nyt ollutkin aivan ihana ilma.
    Aurinkoista ja rentoa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ollut ja vielä jatkuu. Tuntuu aivan upealta tämä valo ja sen tuoma virta! Aurinkoa ja hyvää mieltä sinunkin viikkoosi Outi ♥

      Poista
  6. Kevään tulon tällä viikolla tosiaan huomannut selvästi. Ihania kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringonsäteiden voima on sulattanut tosiaan jo kovasti lumia ja lämmön tuntee iholla. Ihanaa myös kun päivät ovat pidentyneet. Se taitaa olla tämän vuoden pimeäaika selätetty. Mahtavaa!

      Poista
  7. Kauniita kuvia ja kuvakulmia <3 Sisustaminen tosiaan on terapiaa! (Ilmankos oon viimeaikoina ollut kireenä :D) Ja hiihtoinnostuksenkin jaan kanssasi. Mies teki kelkalla ladut tuohon alas pellolle ja tänäänkin on lenkit tehty.

    Kevättä odotellen! B)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saako susta Teija kireää?!? :) En usko! Mutta jep, jos päässä kiristää, niin äkkiä joku oksanippu lenkin varrelta vaasiin niin helppaa. Teillä onkin ihanaa kun kotiovelta pääsee suoraan omalle ladulle. Aika luksusta ♥

      Poista
  8. Totta, hiihtoloma ohi ja nyt alkaa kevät. Ainakin itse haluan näin ajatella, vaikka talvi ns tulikin takaisin lumipeitteineen. Aurinko on ihana, mutta paljastaa niin likaiset ikkunat. Kuka ne mahtaisi pestä? Itse otin kirsikanoksan sisälle, saa nähdä kuinka minun käy, saanko kukkimaan. Kauniita asetelmia olit tehnyt ja teillä vaan niin kaunis koti. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko teidänkin ikkunanpesijä lähtenyt karkuteille? Meillä myös :) Parempi kun katsoo vain hiukan sivusilmällä ikkunoita kohti - tai menee kokonaan ulos. Sen verran katolta lentäneitä roiskeita ja muuta möhnää noissa ikkunoissa on.

      Viime vuonna tähän aikaan sain kukkakauppa Fridhemistä vinkin, että oksille pitää laittaa aina reilusti lämmintä vettä, jotta kukat lähtevät aukeamaan ja tippa kloritea mukaan, jotta vettä ei tarvitse vaihtaa niin usein. Noilla eväillä ajattelin testata näiden oksien jälkeen oman pihan oksien kukkimaan saamista. Toivottavasti sinä saat kukkimaan omat oksasi! Ja kiitos, kiva kuulla ♥

      Poista
    2. Joo, ikkunanpesijä on lähtenyt karkuun. :) Ehkä pitäisi tarttua vain tuohonkin työhön ja huone kerrallaan.
      Kiitos vinkistä. Vaihdankin heti lämpimän ja puhtaan veden!

      Poista
  9. Todella kauniit kuvat jälleen!

    Olen monesti miettinyt, että sinulla on kyllä kirjoittamisen lahja. Aina kun tulen tänne vierailulle, aika ikäänkuin pysähtyy ja saat postauksilla hymyn huulille. Pieniä asioita arjessa, mutta saat kaiken näyttämään ja kuulostamaan niin seesteiseltä että tekee mieli jäädä viipyilemään tänne blogiisi ja imeä hyvää mieltä <3. Ei nyt liittynyt vain tähän juttuun, mutta oli pakko sanoa ääneen kun sait sen tunteen jälleen aikaiseksi. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi KIITOS Jutta miten sanot kauniisti, tuli hyvä mieli ♥ Monesti tunnen kevyttä tuskaa kun haluaisin kirjoittaa pidemmin ja monisanaisemmin, mutta se tuskin toimisi blogissa. Hassua, miten harvasanainen ja aavistuksen hiljainenkin puheissaan oleva ihminen on kirjoituksissaan mielellään näin monisanainen, eikä osaa sanoa asiaansa lyhyesti ;) Jotain kautta ne sanat kai täytyy päästää ulos :) Kiitos sinulle ♥

      Poista
  10. Iloiten otetaan kevät vastaan :) Sitä fiilistä sai täältä blogistakin jo rintaansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta Jani, ilolla ollaan täälläkin vastassa :) Tähän aikaan vuodesta kevätauringonsäteitä odottaa aina innolla.

      Poista
  11. Kerrassaan ihana tuo helmihyasintti-istutus... Justiinsa pähkäilen ostanko tänään taas tulppaaneja, niitä vaaleanpunaisia, vai pitäisikö ostaa tuollainen kaunis istutus... saapi nähdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Eilen illalla olin jo kauhuissani kun kaikki kukkavarret nuokkuivat ihan surkeina, vaikka olinkin suihkutellutkin sipuleita. Onneksi kyse oli vain veden puutteesta, sillä illalla kaadoin vettä reilummin astian pohjalle ja nyt kukat ovat taas iskussa. Vaaleanpunaiset tulppaanit vai sipulikukat - siinä on sinulle vaikea valinta. Molempi parempi :)

      Poista