maanantai 15. helmikuuta 2016

Moderni kaitaliina

Että voi ihminen olla onnellinen uudesta pöytäliinasta - ja todeta samalla, miten upeaa on heittäytyä ammattilaisten käsiin!




Kävimme syksyllä Åblogien kanssa kyläilemässä raumalaisessa Sisustustalo Kodinonnessa. Ihastuin tuolloin Kodinonnen tyyliin ja erityisesti heidän ideoimaansa keinonahkaiseen, lähes pöydän levyiseen kaitaliinaan.

Omaan kotiin en tuota kaitaliinaa osannut kuitenkaan ajatella, sillä ruokapöytämme on ollut jo vuosia ison peittelyn alla. Sen puunsävy on jotain aivan muuta kuin keittiömme muut puunsävyt. Keinonahka materiaalina pöydällemme sopisi kyllä.






Pöytäliina vaivasi ja soitin Kodinonneen kysellen heiltä vinkkiä oman pöytämme ilmeen uudistamiseksi. Juttu jatkui sähköpostitse kun laitoin muutamia kuvia ruokailutilastamme ja kodistamme ylipäätään ja paluupostissa sain idean hieman paksummasta, huonekalukankaasta toteutetusta modernista kaitaliinasta. Ammattilaisen silmiin ruokapöydän sävyn näkyminen ei kuulemma haittaisi.




Kaitaliina laitettiin työn alle Kodinonnen ompelimossa ja tänään hain liinan Matkahuollosta. Nyt olen aivan rakastunut. Eläväpintaisella liinalla eivät pienet murut näy, yleisilme on silti siisti. Roiskahtipa liinalle jo heti tänään mustikkaisen smoothien maistiaiset - ja kuivalla siivousliinalla painelemalla sain tahran näkymättömiin. Eikähän tuo pöydän vaalea puukaan haittaa. Oikeastaan se näyttää aika kivaltakin - vai mitä sanot?

Liina on Kodinonnen Johannan mukaan täydellinen pese ja pidä -tyyppi: sen voi heittää pesukoneeseen ja kuivausrumpuunkin, eikä silittäminenkään ole välttämätöntä. Itse en olisi osannut ajatellakaan tämän tyyppistä kangasta pöytäliinaan enkä, kuten sanottu, minkäänlaista kaitaliinaa meidän pöytäämme, mutta liina toi ryhtiä ja ihan uuden ilmeen ruokailutilaamme.




Jostain syystä tähän aikaan vuodesta ainakin minulla nousee aina sisustusinnostus aika isonakin piikkinä. Taitaa olla yksi lähestyvän kevään merkki... Mihinköhän kodin nurkkaan sitä seuraavaksi kääntäisi katseensa?

Iloa alkaneeseen viikkoon!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

30 kommenttia:

  1. Onpa kiva! Sopii kyllä hyvin teidän keittiöön ja kuulostaa niin huoltovapaalta, että jes. Niin hienoa, kun saa hyvää palvelua ja loistavan tuotteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aina ilo jakaa tietoa kun on saanut hyvää palvelua :) Tuo huoltovapaus ja huoltojen helppous ovat tämän liinan yksiä isoja ihanuuksia.

      Poista
  2. Onpa ihana pöytäliina, juuri kaunis harmaa.
    Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on tosiaan kaunis ja siinä on kivasti sekä harmaan eri sävyjä, että hieman ruskeaakin. Mukavaa viikkoa sinullekin Outi!

      Poista
  3. Onpas hauskaa, meillä tuo sama pese ja käytä liina ruokapöydällä. Olen ihastunut tuohon malliin, pöydän päät jää näkyviin. Joten, meillä on useampikin vaihtoehto ko mallilla. Ja, kaikki samanlaisia pese ja käytä, Kodinonnesta kankaat ostettu ja itse olen sitten ommellut. Eli, hienon liinan olet pöydällesi laittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopas, hieno liina siis sinullakin! Minä ihastuin tähän malliin myös kertaheitolla ja nyt tekisi mieli vielä vaihtoliinaa toisen sävyisenä. Tässä käänteet ja kulmat ovat niin huolella ommeltuja, että kynnys itse ompelemiseen nousi todella korkealle kun olin katsonut kääntöpuolelle ;)

      Poista
    2. Onnistut varmasti ompelussa, rohkeesti vaan kone esille!

      Poista
  4. Täydellinen! Kiva, uudistunut ilme helposti liinalla. Arvokkaan näköinen. Ja miten hieno vakka pirteillä sitruunoilla. Kevät ei kai ihan hirmu kaukana ele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liina muutti koko tilaa kummasti. Johannan ehdottomasta suosituksesta tilasin vielä tämän tumman vaihtoehdon, eikä kaduta yhtään. Ja totta minustakin, tuo vakka sopii tähän hienosti :) Kevät tulee kohisten - tänäänkin on menty eteenpäin vaikka kuinka!

      Poista
  5. Tuo on kyllä tosi hyvännäköinen pöytäliina :) se aina jaksaa ihmetyttää kuinka paljon yksi pöytäliina muuttaa sisustusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöytäliinat ja koristetyynyt ovat tosiaan helppoja tapoja muuttaa sisustusta. Vaikka sen tietää, niin silti se yllättää minutkin.

      Poista
  6. Tosi kiva pöytäliina, kaunis kuosi.

    VastaaPoista
  7. Kaunis on ja mieletäni tuo leveys on juuri sopiva,peittää koko pöydän päällisen. Meillä on pöydällä nyt Artekin vahakangas, josta tykkään sen helppohoitoisuuden vuoksi. Minulla on blogissa arvonta, Aarikkaa arvonnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahakankaita minäkin suosin normaalisti ja Artekin liina on yksi suosikeistani. Ne ovat helppohoitoisia ja huolettomia. Kiitos kun vinkkasit arvonnasta Aikku, Aarikka kiinnostaa aina :)

      Poista
  8. Kiva idea tuollainen pöydän levyinen kaitaliina. Eipä ole liinan reunat tiellä, kun nuoriso pyörii tuoleissaa ja vetää liinaa minne sattuu. Ja kiva kangas, todellakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se Tuija: pyöriviä ruokailijoita on täälläkin, vaikka muuta on puhuttu ;) Tämä kangas on ihan loistava. Olen mallaillut tähän erilaisia asetelmia päälle ja tuntuu, että liina taipuu pohjaksi vaikka minkälaisiin tyyleihin.

      Poista
  9. Ihana on! Mää kyllä tykkään kaitaliinoista ja just nyt pitäs saada joku ihana liina :) Tuo on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Meilläkin oli jossain vaiheessa usein kaitaliinoja, mutta viime aikoina olen vältellyt niitä, koska olen halunnut peittää tätä pöytää. Nyt taitaa alkaa uusi kaitaliina-aika tässä kodissa - etenkin tällaisten leveämpien :)

      Poista
  10. Vaikuttaa tosi kivalta ja ah niin käytännölliseltä ruokailutilaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis ja käytännöllinen on minusta ihan täydellinen yhdistelmä :)

      Poista
  11. Ihana liina, mä haluun kanssa! Meillä on ollut pöydän suojana Marimekon tabletit ja nyt oon niin kyllästynyt niihin, tuollainen liina olisi juuri passeli ja riittävän helppo meidän sottapyttyperheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä voin kyllä lämpimästi suositella Anu! Näyttää siistiltä, vaikka olisi vähän sottiakin :)

      Poista
  12. Sopii teille jetsulleen! Niin se vaan on, että pienetkin jutut ja muutokset piristää.

    Mukavaa viikkoa Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Tähän aikaan vuodesta pienten sisustusmuutosten tarve on ainakin tässä talossa eräällä nimeltä mainitsemattomalla naisella aina ihan valtava. Ja sama nainen on ihan rakastunut tähän liinaan :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  13. Wau, näyttääkin kivan erilaiselta! Kyllä tuo kevään tulo, nostaa aina sisustusintoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppujen lopuksi aika pienellä muutoksella, leveyden kasvattamisella, perinteinen kaitaliina sai ihan uuden ulkomuodon. Pienillä yksityiskohdilla on siis väliä - se tuli taas todistettua :) Jep, keväällä on ihme vaikutus ;)

      Poista