maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ihana magnolia ja arvonnan voittaja

Niin on palmusunnuntaiviikonloppu takana ja virpomiset virvottu. Edessä on muutama arkipäivä ja sen jälkeen pidempi pääsiäisvapaa. Aika ihanaa.


Pientä kukkaenergiaa tähän räntäsateiseen maanantaihin. Monissa blogeissa on viime aikoina näkynyt ihana magnolian oksa. Sellainen muutti meillekin viime viikon lopulla. Kävin tosiaan hieman ex tempore ihanassa Kukkakauppa Fridhemissä ja valkoisen narsissin lisäksi en päässyt enää ohittamaan magnoliaa, vaan sekin laitettiin pakettiin. Muitakin houkutuksia tuossa ihanassa yli 100-vuotiaassa kukkakaupassa oli, enemmänkin, mutta jätin jotain seuraavaankin käyntikertaan.

Kotimatkalla mietin, että taas kerran muistin miksi kukat on kiva ostaa kukkakaupasta: hoito-ohjeet ja ammattilaisen vinkit kuuluvat kauppaan. Kotona siis oikein lämmintä vettä vaasiin ja mukaan aivan pieni tippa kloritea, jotta vettä ei tarvitse vaihtaa niin usein.


Oksa oli sen verran suuri, että sain napsaistua siitä kolme erillistä vartta ja mallailin niitä eri tavoilla ympäri kotia. Paikat löytyivät. Lämpimän veden niksi toimi ja sunnuntaina illalla kaksi nupuista oli auennut valtaviksi, upeiksi kukiksi. Niin kaunista. Samaa hengenvetoon täytyy näyttää teille myös valkoisen narsissin auennut kukkanen. Eikö olekin kaunis sekin!


Mutta niin, kukista Piha & Puutarha -messuihin ja lippuarvontaan. Arvontaan osallistui lähes 60 arpaa ja voittoja, kahden hengen lippupaketteja noille multasormien unelmamessuille, oli jaossa kolme. Satunnaislukugeneraattori oli onnettarenani ja tättärättätätääää... onni suosi: anonyymiä nimeltä Maiqquu sekä nimimerkkejä Mysterious M ja Lehtori. Teille kaikille on lähtenyt sähköpostia. Lähetättehän minulle postiosoitteenne, niin saan liput matkaan ja pääsette messuilemaan. Lämpimät onnittelut voittajille ja kaunis KIITOS kaikille osallistujille! Kiitos myös Turun Messukeskukselle, että sain arpoa liput.

EDIT 3.4.: Yksi voittajista lahjoitti liput uudelleen arvottaviksi ja satunnaislukugeneraattori päätyi kommenttiin, joka oli jätetty nimimerkillä Heidi K. Heidille on lähtenyt tänään sähköpostia - lähetäthän minulle postiosoitteesi. Onnea!

Mukavaa viikkoa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

28 kommenttia:

  1. Aivan ihana oksa, tuo nii keväistä fiilistä vaikka ulkona vihmoo räntää. Kivaa pääsiäisen odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu tosiaan, että näillä keleillä on hyvä keskittyä kodin sisällä olevaan kevääseen Saga ;) Ihanaa pääsiäisen aikaa sinullekin!

      Poista
  2. Aivan super ihana tuo oksa ja kukka! Love it!

    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kukka <3 Onnea voittajille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö Tiia, niin minustakin. Olen aivan myyty sen edessä ja nyt on auennut jo pari nuppua lisää ♥

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Niin minustakin Marika. Kukkien kauneus korostuu oikein lehdettömien oksien keskeltä.

      Poista
  5. Iik, kuinka ihania!<3 Mäpäs en ollutkaan saanut tuota klorite-vinkkiä, vaan vaihtelin vettä aika tiheään, samoin kuin teen noille kaikille oksille, joita mulla on joka paikka täynnä...Tuossa mun mangoliapensaassa (jota en vielä ole onnistunut tappamaan), on valkoiset kukat(kukki jo joku viikko sitten), jotka eivät kyllä valitettavasti muodoltaan ole yhtä kauniit kuin tuossa vaaleanpunaisessa. Mutta tämän lajin pitäisikin selvitä Suomen talvesta!;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei hienoa, että tuli uutta tietoa Taina ;) Sama vinkki käy kuulemma kaikille oksille, joita tuodaan maljakoihin. Minunkin tekisi mieli hankkia magnolia kotipihalle. Meillä olisi todella suojaisa paikkakin sille... Annetaan anteeksi valkoiset kukat, jos puska vain selviää näissä meidänkin lämpötiloissamme ;)

      Poista
  6. Ihan mielettömän upea tuo mangolia, täytyy sanoa, että en ole koskaan nähnyt moista
    kaunokaista kukkakaupassa!

    Mukava tavata kauneuden merkeissä keskiviikkona :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin niin onnellinen kun näin nämä oksat Fridhemissä. Aikaisemmin en minäkään ollut nähnyt magnoliaa kukkakaupossa, vaikka blogeissa niitä oli ollutkin paljon. Huomenna nähdään tosiaan Teija! Saa nähdä minkälaisia kauneusvinkkejä me saamme :)

      Poista
  7. Kaunis on tuo Magnolian kukka. Onko siinä voimakas tuoksu?
    Inspiroiduin sinun tekemistä kipsimunista niin, että tein itsekin useamman kuoren sunnuntaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihanaa, että sait inspiraatiota Anu! Kiva kun kerroit, sillä tulee aina todella hyvä mieli kun kuulee, että joku on saanut inspiraatiota näistä tarinoista ja kuvista. Toivottavasti näytät kuoriasi blogissasikin.

      Piti mennä oikein nuuskimaan tuota kukkaa, mutta eipä se tuoksu oikeastaan ollenkaan. Se keskittyy vain olemaan kaunis :)

      Poista
    2. Käypä kurkkaamassa - munista on juttua:)

      Poista
  8. Ihana, ihana magnolia! Ja valkoisia narsisseja metsästetään - nyt ei keltaiset kelpaa enää tuon jälkeen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat tosi ihania Lady minustakin. Onneksi metsästäminen on tällä kertaa helppoa: ei siis muuta kuin Fridhemiin, sieltä löytyi ainakin viime viikolla vielä näitä molempia ;)

      Poista
  9. Upea magnolia, kyllä munkin täytyy käydä metsästämässä itselleni tuollainen. Enkä ole koskaan kuullutkaan tuota klorite vinkkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ylempänä jo jollekin sanoinkin, että kloritevinkki käy kuulemma kaikille oksille. Minulla tahtovat ainakin maljakossa olevien oksien pienet hiirenkorvat kuivua aika nopeastikin. Mahtaisiko johtua siitä, että veden vaihtaminen unohtuu niin helposti... Ehkä tämä auttaisi siihenkin, täytyy testata.

      Poista
  10. Aivan upea magnolia! Tuollainen täytyy metsästää itsellekin. Ja minäkään en ollut kuullut tuosta klorite tempusta, kiitos siis vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait vinkkiä Jenni! Turun keskustasta löytyy kun ajelet sillä suunnalla :)

      Poista
  11. Magnoliaa olen ihastellut myös, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi sellaisen hankkimista omaan kotiin. Ehkä huomenna olisi sopiva hetki käydä kukkakaupoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Magnolia on minustakin todella kaunis Jani. Jo pelkät nuput ovat upeita oksissa, mutta avattuaan nuppunsa se on aivan huikea.

      Poista
  12. Upea oksa, ehdottomasti metsästettävä tuollainen :). En ole koskaan kuullut tuosta klorite-jutusta, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea on Tarja! Tuo klorite oli minullekin uusi asia tässä tarkoituksessa, mutta kieltämättä vesi pysyi paremmin kirkkaana sen avulla. Hyvää pääsiäistä sinulle!

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin Lumo. Auennutta kukkaa olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan...

      Poista