maanantai 23. maaliskuuta 2015

DIY // Väriä pääsiäiseen

Tänä vuonna meidän pääsiäisemme voisi olla perinteiseen tapaan värikäs - tai sitten se voisi olla ajattoman klassinen ja harmoninen värimaailmaltaan. Todellisuus tulee luultavasti olemaan yhdistelmä: toisessa huoneessa pääsiäinen näkyy värikkäämmin, toisessa huoneessa taas luonnonläheisissä sävyissä. Tämä ehkä siksi, että olen löytänyt molempiin vaihtoehtoihin kivoja askarteluja, joista ensin tämä värikkäämpi versio.


Synttärijuhlissa tytöt askartelivat styroxmunista ja Foam Clay -massasta pääsiäismunia päällystämällä munat tuolla massalla. Samainen massa soveltuu myös käytettäväksi muovailuvahan tapaan ja siitä voi muovailla erilaisia tekeleitä ja antaa sitten kuivua rauhassa.


Päätin kokeilla pienien pallokoristeiden tekemistä pajunoksiin. Kiinnitin ohuen rautalangan päähän ensin tyttöjen vanhoista, katkenneista lelukoruista talteen otetun helmen. Pyöritin Foam Clay -massasta sen jälkeen pallon ja pujotin sen rautalangasta helmen viereen. Sen jälkeen annoin koristeiden kuivua ja lopuksi vielä taitoin rautalangan koukuksi ja katkaisin sopivan mittaiseksi.


Pienillä palloilla pajunoksiin tulee hieman pääsiäisjujua. Tuo massa puolestaan on mukava uusi tuttavuus, sillä se on todella helposti muotoiltavaa ja sillä on aivan yhtä helppo päällystää esimerkiksi juuri tuollaisia styroxmunia tai vaikka pahvikirjaimia lastenhuoneiden sisustuksiin. Iso plussapiste myös siitä, ettei se juurikaan sotke. Massasta löytyy aika paljon värejäkin, joten tämän idean voi varmasti toteuttaa myös hieman vähemmän räväkkänä versiona.


Seuraavaksi sitten se harmonisempi pääsiäinen. Hieman sen esittelyyn menee vielä aikaa, sillä askartelu on vasta siinä vaiheessa, että tarvikkeet ovat kotona. Sormia kutittelee kuitenkin kovasti päästä toteuttamaan se, sillä myös se on hyvin helppo tehdä, joten tulossa on varmasti.

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle! Muistathan osallistua myös Piha ja Puutarha -messujen lippujen arvontaan klikklik. Osallistumisaikaa on tämän viikon perjantaihin 27.3. klo 23.59 asti.

Anu

http://www.askarteluliiketurku.fi/

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

 1. Ihanan värikkäitä munia oksissa ja pöydällä :) Pääsisäishommat täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen on ihanaa aikaa kun voi tehdä erilaisia pirtsakoita väri-iloitteluja Jassuntassu! Mukavia pääsiäisvalmisteluja sinnekin ♥

   Poista
 2. Kivoja koristeita olet askarrellut! Täytyy itsekkin mennä joku päivä hakemaan pajunkissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suffeliini! Pajunkissojen hakeminen olikin hieman hankalampaa, sillä niitä ei viitsi napsia ihan mistä tahansa, osa oli jo elämänsä ehtoopuolella ja paljon oli sellaisia oksia, jotka olivat pelkkiä suoria rankoja. Maljakossa ei toki haittaa, vaikka eivät haaroitukaan, mutta meillä iso osa menee virpomisvitsoiksi ja siksi muutama oksahaarakin oli kiva olla. Asioista voi tehdä vaikeita itselleen... ;)

   Poista
 3. Tuo muovailu on varmasti mukavan rentouttavaa puuhaa! Teille kyllä sopii kirkkaammatkin värit mustan, harmaan ja valkoisen seuraksi, eikä silti tule övereitä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovailu oli ihan hauskaa Taina :) Juuri tuosta syystä pidän melko klassisesta ja suoralinjaisesta valko-musta-harmaasta sisustuksesta: siihen saa sopimaan lähes mitä tahansa sesongin ja fiiliksen mukaan.

   Poista
 4. Ihania värejä - keväistä:)
  Itselläni on myös nyt jotenkin hirmuinen hinku keväisiin väreihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin herää tähän aikaan vuodesta aina tarve kirkkaisiin, puhtaisiin kevään väreihin Anu. Hieman kun mennään eteenpäin, niin värit voivat alkaa tulla hempeämmiksi ja syksyllä puolestaan murretut sävyt miellyttävät.

   Poista
 5. Oi että mitä ihania kevätkuvia ja ilon värejä! Pitääkin hakea pikapikaa tota massaa! Me pyöriteltiin taikataikinasta munia ja tehtiin pupujakin ja tuossa ne odottelee maalaamista. Meidänkin tupasessa löytyy sekä värienloisto- että harmoninen Pääsiäinen. Sekä lasten- että äidin mieleen. ;) Ihania päiviä Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo massa on oikeasti kivaa ja helppoa työstää ja on ihanaa, kun sillä voi tosiaan vaikka päällystää erilaisia asioita. Noinhan se menee, jokaiselle jotakin myös pääsiäisenä, väriä tai harmoniaa. Jään odottelemaan minkälaisia taikataikina-askarteluja te olette tehneet Kaisa, toivottavasti näytät niitä myös blogin puolella! Reippaita päiviä sinne teille ♥

   Poista
 6. Tuo palleromuovailuvaha on hauskaa kamaa! Lapset siitä tykkää tosi paljon. Ehkäpä äitinkin pitäisi katsoa sitä sillä silmällä..:) Kivoja ideoita sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palleromuovailuvaha onkin hyvä nimitys tuolle massalle Sanna :) Yllättävän kivoja asioita sitä löytää tosiaan lasten askartelutarvikkeista kun katsoo "sillä silmällä". Ja voi kiitos, tuntuu hyvältä saada tuollainen palaute tuollaiselta ideanikkarilta kuin sinä ♥

   Poista
 7. Täytyykin vinkata tuosta pallomuovailuvahasta siskolleni - varmasti hauskaa käsissäkin. Ihania värejä ja vahvaa kevätenergiaa teidän munissanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa suositella testaamaan tätä Marianna! Pidän tästä massasta enemmän kuin tavallisesta muovailuvahasta senkin takia, ettei tästä lähde samalla tavalla irti murusia ja pikkukikkareita (jotka putoavat pöydältä lattialle ja liiskaantuvat lopulta jalan alla mattoon, josta niitä on sitten hankala saada irti). Ja tietysti tuo monikäyttöisyys on iso plussa. Viime päivät ovat olleet taas sen verran harmaampia, että täytyy tuoda värienergiaa itse kotiin, vaikka sitten munien muodossa ;)

   Poista