sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Lomaterveiset

Talviloma alkaa olla takana ja akut ovat saaneet taas roppakaupalla uutta virtaa. Lähdimme hakemaan lunta pohjoisesta ja vietimme lumiviikon Rukalla hiihtäen, kelkkaillen, lötköillen ja talvesta nauttien.


Pohjoisen maisemat ovat upeita. Tykkylumiset puut ovat minusta huikean kauniita ja puhdas lumi niiden ympärillä saa huokailemaan. Sielu lepää. Oli ihana katsoa miten lapset nauttivat lumesta. Jo heti ensimmäisenä aamuna tytöillä oli kiire mökin pihalla oleville valtaville lumikasoille ja samat kasat kutsuivat useamminkin viikon aikana. Aivan tällaisia lumia ja maisemia kuin mitä Rukan huipulta löytyi, ei ollut alempana, mutta mukavasti oli lunta myös siellä, kuten tuosta alta mökin katolta otetusta kuvasta näkyy. On oikeasti sääli kun nämä etelän talvet ovat menneet niin onnettomiksi, ettei lumi ole mitenkään itsestään selvyys jokaisena talvena.


Lammintuvan kahvilaa ja porotarhaa oli useampi suositellut meille käyntikohteeksi ja se olikin aivan mahtava paikka. Teimme sinne retken eräänä aamupäivänä. Toisena päivänä hiihdimme Lammintuvan reilun 10 kilometrin pituisen lenkin, joka sopi meille helpoista lenkeistä pitäville - ja lapsille myös. Auton olimme jättäneet Ski Bistron viereiselle parkkipaikalle, joten Lammintupa oli täydellinen taukopaikka sopivasti lenkin hieman yli puolivälissä.

Lammintuvalla on mahdollisuus käydä tekemässä pieni poroajelu ja sen jälkeen tutustua poroihin paremmin ja syöttää niitä. Vauhdikkaamman kyydin ystävät pääsevät huskyajelulle ja sen jälkeen silittelemään ja sylkyttelemään tällä hetkellä vain muutaman viikon ikäisiä suloisia pentuja. Paikan henkilökunta on todella ystävällistä ja iloista ja kuulimmekin heiltä paljon sekä huskyistä ja poroista. Alueella on myös peppumäki, pari napakelkkaa ja tunnelireitti, jossa pääsi ryömimään. Kahvilasta löytyi ihania leivonnaisia ja omiksi herkuikseni valikoituivat ulkona paistetut lämpimät muurikkaletut marjoilla ja kermavaahdolla. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan jos liikut noilla kulmilla!


Lumimaisemat ovat nyt tosiaan vaihtuneet takaisin kotikulmiin ja pyykinpesukoneen lauluun. Loman aikana ilmestyi uusi Kotiblogit-lehti ja sen parissa vierähtikin tämä aamupäivä. Mukana oli muutama tuttu blogi, pienesti myös Arjen timantteja ja lehti oli taas onnistuneesti toteutettu. Ihanaa kevätinspiraatiota!


Pari edellistä postausta tuli ajastettuina ja nyt palaan niiden kommentteihin, jotka kaikki kyllä olen jo lukenut, vaikka en vastannut olekaan. Onnistun nimittäin saamaan aivan valtavasti kirjoitusvirheitä puhelimella kommentoidessani.

Oikein leppoisaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa arkeen paluuta lomiaan lopetteleville ja rentouttavaa lomaa sitä aloitteleville!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

30 kommenttia:

  1. Wautsi wau mikä määrä lunta! Aivan mahtavaa! Itse olen niin kaivannut lunta tänä talvena, mutta hirveästi ei ole näkynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oli melkoinen määrä lunta tuolla tunturissa S! Sama juttu, olen kunnon vuodenaikojen ystävä ja talvi tuntuu tosi tylsältä ilman lunta. Ihana oli saada nauttia siitä edes pieni hetki.

      Poista
  2. On hanget korkeat nietokset! Ihania lumikuvia! Täällä etelässä kun on jäänyt tuo lumitalvi aika vaatimattomaksi. Teillä on ollut kiva loma siellä nietosten, porojen ja huskyjen pohjoisessa valtakunnassa. Todellista valkeaa unelmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuota olisikin ollut hyvä laulella hiihtäessään Tuulia ;) Minulla korvamatona soi Jari Sillanpään (melko usein radiosta reissun aikana tullut) "Mä vannon, mä vannon, mä vannon..." (=Sinä ansaitset kultaa) ja sen tahdissa ja laulun voimin, hieman muunnetuin sanoin kylläkin hiihdettiin viimeiset sadat metrit pitkästä lenkistä kuopuksen kanssa, jolta meinasivat voimat loppua kesken.

      Poista
  3. Kylläpä tulikin matkakuume näistä kuvista ja jutusta! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja tunnelmia!! Täällä minä pakersin töissä ja mies ja neiti olivat hiihtolomalla. No seuraavaa lomaa odotellessa. Ja onneksi lapsonen sai olla lomalla. Se on minulle pääasia =) Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäinen on jo melkein nurkan takana ja silloin on (toivottavasti sinullakin Suveliina) ainakin hieman pidempi vapaa :) Hiukan lomaan vivahtavalta tuntuu varmasti sekin kun tietää pienen olevan kotona, eikä itsellä ole kiire hakea toista päiväkodista. Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  5. Mielettömän ihania talvikuvia, näitä oli kiva fiilistellä erittäin harmaan ja sateisen viikonlopun jälkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kiva kuulla Hanne! Noihin tykkylumikuviin uskon itsekin palaavani vielä monesti. Toivotaan, että kevätaurinko alkaa pian näyttäytyä, jotta päästään tästa harmaudesta :)

      Poista
  6. Ihanat lomakuvat. Kyllä Ruka on niin kiva! Mukavaa paluuta arkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati! Ruka taitaa olla etenkin laskettelijoiden suosiossa, mutta se oli kiva paikka myös tällaiselle ei-laskettelijalle ja varmasti mennään uudelleen. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  7. Niin kaunis suomen pohjoinen :)
    Luinkin juttusi tuosta blogilehdestä, onnea siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjoisen maisemat ovat kyllä tosiaan mahtavan kauniita Marika. Ne vetävät samalla tavalla hiljaiseksi kuin täällä meillä rannikolla meri. Kiitos lehtijuttuonnitteluista :)

      Poista
  8. Olette olleet aivan lähellä minua :) Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö Katja? En tiennytkään, että olet niiltä suunnilta, mutta nyt kun katsoin tarkemmin blogisi kuvia huomasin, että lumimäärät paljastavat sinun olevan tosiaan pohjoisemmasta. Meillä molemmat lapset sanoivat kotiin lähtemisen lähestyessä (toisistaan tietämättä), että haluaisivat jäädä siihen asti, että kotona olisi jo kunnon kevät... Upeista maisemista on helppo ottaa kauniita kuvia :)

      Poista
  9. Kiitos postikorttikuvista! Niin on kaunista Suomen talvessa, upeat lumesta notkuvat puut ja kuura. Ihana nähdä, että teillä oli kiva talviloma. Hyvää helmikuun viimeistä viikkoa, pian ollaan taas keväämmässä! t; Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä Hanna! Noita maisemia oli ilo kuvata, vaikka aina tuntuukin, että osa maiseman kauneudesta jää kuitenkin sinne luontoon, eikä tallennu kuviin. Tuollainen talvi on minun mieleeni; muutama pakkasaste ja reilusti lunta. Nyt tosiaan kevättä kohti - ihanaa alkanutta viikkoa sinulle ♥

      Poista
  10. Oi että ihana loma teillä. <3 Onneksi meillä ei ollut hiihtolomaksi matkaa varattuna kun sairasteluun meni puolet lomasta.

    Aurinkoista viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi äh! Tuo on niin tyypillistä Tiia :( Toivottavasti saitte toisen puolikkaan lomasta oikeasti lomailtua ja ladattua kuitenkin akkuja. Aurinkoa sinunkin viikkoosi harmaasta kelistä huolimatta!

      Poista
  11. Kyllä nyt alkoi tehdä mieli lumiseen Lappiin! Ollut viimeksi joskus teininä ja silloinkin kesällä=itikoiden syötävänä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kesäisessä lapissa on tosiaan tuo riski :D Etenkin nyt kun täällä etelämmässä ei ole lunta, niin luminen lappi on kyllä ihana. Kevätaurinko vielä tuonne lisäksi, niin voiko paljon enää paremmaksi mennä...

      Poista
  12. Upeita maisemia - ja kyllä lumi on kaunista.
    Hyvää arkeen paluuta ja toivottavasti loman tuoma virkistys kantaa pitkälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista oli (ja on) Lady. Ihana oli ulkoilla kun maisemat olivat upeat, eikä pakkastakaan tosiaan ollut kuin muutama hassu aste. Teen kaikkeni, että virkistys kantaa ;) Lataahan sinä akkuja siellä ja nauti lomasta ♥

      Poista
  13. Ihanat lumimaisemat ja niin iloiset lomakasvot ♥ Mekin kävimme napakelkkailemassa täällä etelässä, meno oli yhtä iloista, vaikka lunta olikin vähemmän :) Hienoa, että Kotiblogit ilahdutti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilon saa etelämmässä tai pohjoisemmassa ja kiva on nauttia lomasta kotikulmillakin ♥ Mukavaa loman jälkeistä eloa Kati!

      Poista
  14. Oih mitkä maisemat! Tuolta kuuluu talven näyttää. Ihana paikka tuo Lammintuvan kahvila ja porotarha,
    se täytyy päästä näyttämään meidänkin muksuille.
    Kiva kun olet päässyt mukaan Kotiblogit-lehteen, kipaisen hakemaan sen luettavaksi heti lounastunnilla.
    Tapaamisiin torstaina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammintupa on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde noilla hoodeilla liikuttaessa. Voin lämpimästi suositella! Kiva paikka sekä lapsille, että aikuisillekin. Torstaina nähdään Teija ♥

      Poista
  15. Oi, teillä oli ihana loma. Me oltiin viime hiihtolomalla rukalla ja käytiin tuolla lammintuvalla. Käytiin poro- ja huskyajelulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistinkin Johanna Ruka-postauksesi ja kävin lukemassa sen uudelleen ennen reissuamme. Ekalla kerralla samaa postaustasi lukiessani mietin, että jos joskus menemme Rukalle, haluan ehdottomasti käydä Lammintuvalla ja se hetki koittikin jo nyt - ja kannatti ehdottomasti käydä :)

      Poista