keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Värikäs koti

Blogien ja sisustuslehtien kodit ovat nykyisin monesti melko valkoisia ja värit niissä luonnonläheisiä, maltillisia. Siksi olikin hauska päästä tutustumaan asuntoon, jossa värien kanssa ei ole kitsasteltu. Tämä ei tosiaan ole vielä kenenkään koti, vaan VASOn esittelyasunto, jonka on stailannut Leena Anttila-Gers.


Olohuoneen värimaailma on lähtenyt taulusta, joka on tehty Marimekon kankaasta. Leena Anttila-Gers halusi pitää tilan valoisuuden, mutta toisaalta seinä huusi jotain tyhjässä tilassa. Marimekon kangas tuli hänelle heti mieleen ja siitä merenranta. Saaristolaistyylinen, paksusta "lankusta" tehty pöytä ja huoneen korit ovat jatkumoa tuolle merenrantafiilikselle. Marimekon Sukat makkaralla -lasit pöydällä jatkavat edelleen täsmälleen samaa värimaailmaa.


Taulun kiinnityksessä on muuten mielenkiintoinen idea jos ei halua seinään reikiä. Olohuoneen sohvan takaiselle seinälle on kiinnitetty verhokisko koko seinän matkalle ja taulu on kiinnitetty riippumaan siitä. Vielä jos kiskon eteen asentaa lipan, saa sen taakse vaikka valon, vinkkaa Leena. Nyt taulun paikkaa on helppo siirtää sisustusta tai taulua vaihdettaessa, eikä uusia reikiä tarvita.


Lastenhuone on ihanan raikas pinkki. Keittiöön on stailattu hauska keväinen tunnelma pinkillä ja limen vihreällä. Alakerran vierashuoneeseen on sisustettu huone kylään tulevalle mummolle sinisine, vanhoine penkkeineen ja mäntysänkyineen.


Tämä stailaus on minusta hyvä esimerkki siitä, että vaikka seinät olisivatkin valkoiset, eikä niille voi tehdä mitään, saa sisustuksella ja tekstiileillä tehtyä asunnosta itselleen hyvinkin värikkään ja persoonallisen kodin, vai mitä mieltä olette? Kiitos VASOlle, että sain käydä ennakkoon tutustumassa esittelykohteessanne.

Värikästä viikon jatkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

 1. Onpa pirtee ja värikäs asunto! Itselleni hieman liiankin värikäs, mutta kaunista silti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreillä saa kyllä tehtyä paljon tunnelmaan ja fiilikseen. Ja mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle - niinhän se menee Teija :)

   Poista
 2. Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, että pirteä, joissakin suhteissa jopa tumma. Mutta ei mulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenhuone erityisesti oli kivan pirtsa M. Olohuone oli tosiaan syvempien sävyjen maailma, mutta sen tummansävyisyys johtuu varmasti osittain tuosta rakeisesta kuvastakin ja omista kamerasäädöistäni :) Livenä se ei ollut ehkä ihan noin tumman oloinen.

   Poista
 3. Ihania värejä tuossa esittelyasunnossa. Olen aiemmin käyttänyt värejä enemmän sisustuksessa, esim. turkooseilla tekstiileillä piristetty makkari. Nyt on rauhallisempien sävyjen vuoro (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Sinulla on kaunis koti ja kiva blogi, jäin lukijaksi. Tervetuloa myös visiitille Kivi&Kakkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää miten sitä välillä kaipaa värejä ympärilleen ja välillä niitä karsii oikein ronskilla kädellä pois. Värikaudet vaihtelevat ja kiva niin. Kiitos Marika kauniista kommentista ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Kävinkin jo kyläilemässä sinun kivassa blogissasi :)

   Poista
 4. Onpas kiva kerrankin nähdä jotain hieman värikkäämpää, monissa kodeissa on aina vaan sitä mustavalkoharmaata. Kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa miten värit jakavat mielipiteitä :) Kiva kun tykkäsit Emilia!

   Poista
 5. No mutta onpas kivan oloinen koti. Minä kelpuuttaisin, koska vaikka värikäs niin selkeälinjainen. Ei tapahdu liikaa kerralla, sitä en kestä, liikaa tapahtumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta Satu, että kun voimakkaita värejä on vain muutama, niin kokonaisuus pysyy kuitenkin hallittuna. Siinä vaiheessa kun erilaisia värejä on valtavasti, alkaa helposti silmissä vilistää ;)

   Poista
 6. Vastahan minä värejä sisustukseen kaipailinkin, joten tykkään kovast!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän sinä kaipasit Lady, olin jo ehtinyt unohtaa :) Toivottavasti sait inspiraatiota ja lisää pohjaa omille päätöksillesi ♥

   Poista
 7. Ihania värejä. Tuo olohuoneen taulu oli kyllä upea, sen voisin meillekin kotiuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota taulua kun jää oikein katsomaan, niin ei ole vaikeaa kuvitella korviinsa laineiden liplatusta pimeässä alkusyksyn illassa. Tunnelmaa meille merenrantaihmisille Jenni :)

   Poista
 8. Hienot värit, tasapainoiset vaikkakin voimakkaat. Piipahdin blogissasi ja kirjauduin lukijaksi, kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa mukaan Maarit! Kävinkin jo pikaisesti kurkkaamassa blogissasi, mutta palaan sinne oikein ajan kanssa uudelleen. Sen verran mielenkiintoiselta näytti :)

   Poista
 9. Mä tykkään ihan hulluna noista Äkkijyrkän lehmistä!:) Ehkä joku päivä niitä vielä löytyy meidänkin kodista jossain muodossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkijyrkän lehmät ovat huippuja minustakin Taina :) Minulla niitä on yhdessä keittiöpyyhkeessä, mutta tajusin juuri, että olen jemmannut pyyhkeen jonnekin... Täytyykin ottaa asiakseen etsiä se.

   Poista
 10. Hieno asunto. Minulle myös liian värikäs ja osittain tumma, mutta tunnustaudun olemaan tylsän valkoisen ystävä :D Ihana on kyllä ihastella toisten kodeissa värejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän kodissa valkoinen ei ole kyllä tylsää sitten ollenkaan Laura! Mutta sama juttu minullakin, värejä on kiva ihastella toisten kodeissa, mutta omassa kodissa ne ovat kivoja pieninä väripilkkuina.

   Poista