lauantai 20. toukokuuta 2017

Kevättä pihalla ja arvonnan voittaja

Voi miten auringonpaiste ja lämpö tuntuvatkin pitkän odotuksen jälkeen ihanilta. Kevät on tullut, ainakin täksi viikonlopuksi. Ulkoa ei malttaisi millään tulla sisälle kun haluaa nauttia lämmöstä niin kauan kuin sitä riittää.






Ulkona on tullutkin puuhasteltua kaikkea pientä. Ensimmäiset kevätistutukset on saatu multiin. Äitienpäiväsitruuna pääsi terassin paraatipaikalle sohvan viereen. Kasvissa on kahden isomman sitruunan lisäksi useampia pieniä sitruunan alkuja - saa nähdä miten paljon niistä selviää hedelmäksi asti.




Viime kesänä ihastuin onnenapilaan ja sitä olen metsästänyt terassillemme tällä viikolla oikein urakalla. Useamman puutarhavisiitin jälkeen vihdoin lykästi ja apila löytyi. Tänä vuonna päädyin vihreän apilan sijasta tähän punaisempaan versioon.




Viime vuonna hankkimamme japaninvaahtera oli terassilla ruukussaan koko talven. Puutarhurimme oli laiska, eikä jaksanut lähteä kantamaan raskasta ruukkua minnekään. Vaahteran oksat tuntuvat nyt kuitenkin notkeilta ja pidän sormet ja varpaat pystyssä, että se olisi onnistunut talvehtimaan laiskuudestani huolimatta näinkin. Voi olla, että toive on turha, mutta niin kauan on toivoa kun oksat eivät kuivahda - vai osaisitko vinkata jo nyt jääkö haaveeni vain haaveeksi?




Seuraavaksi hankintalistalla ovat yrtit, mutta niitä en uskaltanut vielä hankkia. Terassillekin tarvitaan vielä lisää kasveja - ainakin heiniä, ehkä jotain kukkivaakin, mutta näillä säävaihteluilla taitaa olla hyvä pitää vielä maltti mukana hankinnoissa. Miltä sinun terassi- tai parvekeruukkusi näyttävät? Joko olet hankkinut niihin täytettä? Jos olet, niin minkälaisia kasveja?

Mutta sitten *rummutuksia, rummutuksia, rummutuksia*. Kaunista ja vihreää -kirjan voittaja on selvinnyt. Kirja lähtee nimimerkille Lumina. ONNEA vielä tätäkin kautta ja inspiroivia lukuhetkiä!

Oikein nautinnollista kevätviikonlopun jatkoa!
Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Ihania pihauutisia :) Meilläkin jännätään, miten vasuheinille kävi! Tuo punalehtinen apila on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän peukut pystyssä että kävi hyvin Kati! Kiva nähdä onko vaaleanpunaisten heinien todellisuus sama minkä olen nähnyt silmissäni 🙂

      Poista
  2. Ihana pikku sitruunapuu🍋🍋Onko.tuo kehittänyt hedelmiä ihan sisätiloissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunapuu on meille uusi tulokas ja nämä olivat siinä ostettaessa. Nyt puussa on pari pulleaa nuppua ja useampia hedelmän alkuja. Mielenkiintoista nähdä miten ne kehittyvät Jael.

      Poista
  3. On kyllä ollut nyt pari niin ihanaa päivää, paljon aurinkoa ja ulkoilua.
    Onnea arvonnan voittajalle ja ihanaa lauantai-iltaa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kohtaa näitä säitä osaa arvostaa eikä tosiaan tee mieli juuri olla sisällä. Leppoisaa sunnuntaita Outi!

      Poista
  4. Upea viikonloppu kertakaikkiaan, vielä tänäänkin aurinko lämmittää mukavasti :) Sitruunapuu on kyllä kiva kasvi, itsekin sellaista ja muita sitruspuista katsellut mutten vielä ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ollut ihana viikonloppu! Toivotaan että luvatuilta takapakeilta säästytään ja tästä ihanuudesta saadaan nauttia pitkään 🙂

      Poista
  5. Siis wautsi nuo sun kaksi ensimmäistä valokuvaa <3 Tykkään tuollaisista kuvista!!
    Ja tuo sitruunapuu olisi mullekin mieleen, mutta olen niin yks per viherpeukalo, että en usko pystyväni pitämään sitä hengissä... Sun näyttää kukoistavan suorastaan!
    Aurinkoa ja iloa päivääsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Suoraan sanottuna nuo kuvat yllättivät itsenikin Celia 😉 Ja hei, peukalo on minullakin wannabe vihreä. Puu on ollut meillä vasta viikon ja se selittää kukoistuksen. Tulevat viikot näyttävät miten yhteiselomme käy 😀 Aurinkoa alkavaan viikkoon!

      Poista
  6. Nyt on ollut kyllä mahtavat kelit puuhastella pihalla, täytyy nauttia kun taitaa jäädä lyhyeksi iloksi! 😊
    Olen haaveillut myös meidän terassille tuollaisesta japaninverivaahterasta, mutta tilaa sen talvettamiselle sisätiloissa ei oikein ole. Se on upean värinen ja sopii kivasti heinien kaveriksi. Jään siis mielenkiinnolla seuraamaan, miten sinun japaninvaahteran kanssa käy, selvisikö se talvesta ulkona. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon niiiiin että luvatut ennusteet eivät pitäisi paikkaansa. Uskomattoman paljon on kevät mennyt eteenpäin viikonlopun aikana! Mutta vaahteraan ei ole tullut vielä enempää elon merkkejä - toki ei myöskään merkkejä toiseen suuntaan menemisestä. Jännitys tiivistyy... 🙂

      Poista
  7. Onnea paikalle ilmestyneen kesän suhteen :)
    Kivoja kasveja olet valinnut ja japaninvaahtera herää tuosta varmasti eloon! Meillä se heräsi ihan yht'äkkiä ja on nyt mahtavassa kunnossa. Annoin pikkuisen ravinteita siinä vaiheessa, kun silmut kasvoivat ja nyt nautitaan upeasta vaahterasta.

    Lämmintä ja ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että olet oikeassa Marianna! Vielä eivät silmut pullota mutta seuraan silmä kovana edistymistä ja annan ravinteita jos edistystä alkaa tapahtua 🙂 Lämpimän ihanaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  8. Ihana terassi siellä istutuksineen. <3 Saapi nähdä, ehtiikö sitä parveketta laittamaan kesällä. Ensin ainakin koti valmiiksi. :) Yrttejä haaveilen kyllä ruukkuihin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sufeliini ja pahoittelut, että kommenttisi oli jäänyt noteeraamatta. Kesä on melkoista muuttoaikaa kun uuden kodin lisäksi sormia syyhyttää laittaa myös pihaa tai parvekettakin. Yrteillä saa jo tosiaan paljon aikaiseksi. Mukavia muuttopuuhia!

      Poista