keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Yhden haaveen toteutuminen

Muistatko vielä kun kerroin niistä sammaleen seassa olevista havunneulaista? Eilen ilmestyi uusin Terassi-lehti ja sieltä löytyy juttu, johon tuo neulasasia liittyi. Kokeilimme nimittäin Kotilaiturin Katin kanssa siipiämme yhteisprojektissa, josta syntyi lehtiartikkeli Terassipiknik ja paljuttelua.




Stailasimme terassipiknikin Katin perheen upouudelle, ihanalle terassille. Ideana oli, että terassin käyttöaikaa voi hyvin jatkaa kesänajan jälkeenkin ja mikä olisikaan mukavampi tapa kuin istua siellä iltaa ystävien kanssa illan hämärtyessä.

Järjestelyissä ei aina tarvitse nähdä niin paljon vaivaa, vaan helpoilla, nopeasti toteutettavilla resepteillä saa valmistettua tarjottavat ja kodin siivoamisenkin pystyy jättämään välistä, ulkona kun istutaan.








Lämmintä vaatetta päälle, terassille kynttilöitä, taljoja ja pehmeitä filttejä ja siinä se sitten onkin hyvän seuran lisäksi.




Kattausidea lähti vanhoista, vihreistä sinappilaseista, jotka löysimme Ekotilasta. Laseihin laitettiin sammalta, jäkälää, puolukanvarpuja ja lämpökynttilöitä. Lasien väliin aseteltiin kuiva oksankappale.

Olemme molemmat menettäneet sydämemme Tarja Ritari Designin pellavatuotteille ja ne sopivatkin tähän kattaukseen aivan täydellisesti. Tarjan uutuudet, Mokkapuun kahvisäkeistä tehdyt tyynyt ja kovetetut pussukat olivat piste iin päälle.






Itseäni jännitti reseptipuoli. Olin suunnitellut jo kesällä kokeilevani piirasta, johon täytteeksi tulisi punaisia viinimarjoja tai puolukoita ja karamellisoitua kondensoitua maitoa - pohjassa voisi olla vehnäjauhojen lisäksi myös ruisjauhoja. Loppukesällä resepti syntyikin ja se löytyy nyt lehdestä.




Pyysimme menulle vielä viinisuositukset, joten nyt on valmis illanistujaiskokonaisuus toteutuksia vailla. Olepa hyvä. Ihan huippuidea muuten tuo puolikkaan kokoinen samppanja, jota meille suositeltiin. Se on juuri sopivan kokoinen juhlistamaan muutaman henkilön illan ja sopii joko tuolle jälkkäripiirakalle tai vaikka illan alkuun.




Tällainen haave toteutui. Terassi-lehdessä (nro 8/2016) on lisää kuvia useamman aukeaman verran ja Katin Kotilaituri-blogista löydät myös postauksen projektistamme jos haluat nähdä tarkemmin miltä terassimme näytti.

Kiitos Katille projektikumppanuudesta ja kiitos yhteistyökumppaneillemme ♥

Yhteistyössä Tarja Ritari Design: korit, kaita- ja leipäliinat, tyynyt
Cisa Drinks: juomasuositukset
Rintalan Tila: taljat


Mukavaa keskiviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

33 kommenttia:

  1. Eilen kotiutin lehden, juttu vielä lukematta. Sen verran ehdin kuvia katsella, että nuo retrot sinappilasit saivat sydämen sykähtämään. Mä niin haluaisin tuollaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydän sykähtää Tuija minullakin niille. Lasien väri on niin tätä päivää, mutta toisaalta ne herättävät lapsuusmuistot - se vaikuttaa varmasti myös.

      Poista
  2. Ihanat kuvat! Ja, juurikin näin, terassikausi ei saa jäädä elokuuhun vaan terassia tulee ja voi hyödyntää pidempäänkin. Meillä oli juuri aikuisten viikonloppu ystäväpariskunnan kanssa. Ja, terassillahan me olimme koko illan, syöden ja paljuillen. Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, yksi sielunsisko siis lisää :) Koleilla keleillä mielellään linnoittaudutaan sisälle tunnelmoimaan, mutta pienessä kirpeässä ulkoilmassa on myös oma tunnelmansa. Varusteet vain kuntoon, niin ulkona on kiva olla.

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia. Onnea jutun pääsystä lehteen, ihanan unelman onnistuit toteuttamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Parasta tässä oli, että unelmaa pääsi toteuttamaan hyvän ystävän kanssa ♥

      Poista
  4. Kiitos projektikumppanuudesta(kin) ♥ Oli niin kiva tehdä tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitoskiitos itsellesi Kati ♥ Toteutuspäivä oli kiva, mutta niin oli myös se koko suunnitteluaikakin. Ideoiden heittely ja niiden jalostuminen toimi meillä kuin parhaimmissakin tiimeissä :)

      Poista
  5. Upeaa! Pakko napata lehti mukaan kaupasta! <3

    VastaaPoista
  6. Onnea hienosta jutusta ja tunnelman tuomisesta syliin saakka! Täällä zoomailtu yksityiskotia myöten kaikki kuvat! Sinappilaseihin tehdyt luontoviritykset näyttävät hurjan kauniilta! Kuin myös halkopino tyynyineen ja tuo grillipaikka! Bravo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Katin perheen terassi on aivan täydellinen paikka toteuttaa tällainen kun puitteet ovat niin upeat. Lisäksi nuo Tarja Ritari Designin tuotteet sopivat tälle terassille kuin suunnitellut.

      Poista
  7. Aito tunnelma. Kauniita yksityiskohtia. Teillä on taatusti ollut kivaa tätä tehdessä. Ja nuo sinappilasit...voi jeede! Muistan niitä aikanaan olleen myös omassa lapsuudenkodissa, kun tuota sinappia on syöty. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kivaa todellakin Titta. Oi, sinäkin muistat nuo lasit ja vielä sinapinkin. Minulla ei ole mitään mielikuvaa sinapista (ehkä olin siinä vaiheessa vielä enemmän ketsuppilapsi...), mutta juomalasikäytössä muistan ne oikein hyvin. Lasit ovat kuitenkin yksi kerrallaan rikkoutuneet ja enää niitä ei vanhemmiltani löytynyt. Mutta onneksi on kierrätyspaikkoja :)

      Poista
  8. Kauniit kuvat ja kyllä tuossa on mukava jatkaa terassikautta. Meillä oli joskus aikanaan noita sinappilaseja, harmi kun on hävitetty😢

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen kun tietäisi mihin tavaraan voisi tykästyä vielä joskus uudelleen Anu. Tuota olen miettinyt monesti kun käyn tavaroita läpi. Kaikkea kun ei mitenkään pysty säilyttämään. Mutta tuon sinapin on täytynyt olla myös hyvän makuista kun laseja on löytynyt selvästi monesta perheestä. Teiltäkin :)

      Poista
  9. Ihanalta näyttää! Täälläkin käytössä mummon peruja olevat sinappituopit, joihin on hyvä tehdä kuumia juomia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinappifirmat ovat selvästi panostaneet astioihin ennen nykyistä muovipullo- ja tuubiaikaa ;) Juuri pidin Ekotorilla viime viikolla vanhoja Turun Sinapin keraamisia purkkeja käsissäni, mutta päädyin jättämään ne pöydälle. Sinne ne eivät kuitenkaan jääneet, vaan joku ryhmästämme nappasi ne mukaansa. Haluttua tavaraa ovat nämä sinappiastiat :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Tuonne terassille olisi hyvin voinut jäädä istuskelemaan ja nauttimaan pidemmäksikin aikaa :)

      Poista
  11. Rouhea ja luonnonläheinen tunnelma kutsuu viihtymään! Olette Katin kanssa oikeita velhoja niin kokkauksen kuin sisustuksenkin saralla, lyömätön tiimi kerta kaikkiaan <3 Herkullinen menu menee testiin, ehdottomasti! Kiva kun mukana on vielä juomasuositukset, niin makunautinnosta tulee varmasti ihan täydellinen.

    Mukavaa marraskuun loppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Teija, olet ihana ♥ Vai velhoja... ;) On ihanaa, miten yhdessä tekemällä ideat jalostuvat ja lopputulos on enemmän kuin tekijöidensä summa. Tuo menu on niin nopsasti valmis, että aikaa jää seurusteluun ja nautiskeluun - ja ainakin meille maistui.

      Poista
  12. Ihana postaus <3
    Hurraa ympärivuotinen terassikausi ja hurraa ystävyys!!
    Ihanat somistukset (sinappilasit niin nostalgiset) ja hyvännäköiset murkinat. Mahtava yhteistyöprojekti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Celia ♥ Olen jo monta vuotta toivonut kunnon lumista joulua, jotta ulos voisi toteuttaa ystävien glögihetken hankien keskelle pikkujouluaikaan. Paljon lunta, havuja, kynttilöitä ja taljoja - kasvihuoneeseen saisi katettua herkkupöydän. Ehkä jonain päivänä sekin. Tämä vaihtoehto toimii kuitenkin näissä meidän olosuhteissa ja asennehan sen ratkaisee miten harmauteen(kin) asennoituu. Ystävyys näissä kaikissa on kuitenkin se tärkein elementti.

      Poista
  13. Hieno projekti, tosi tunnelmallista!! terassitunnelmointi olisi kyllä ihanaa, vaikka aikamoinen vilukissa olenkin..

    VastaaPoista
  14. Hieno projekti, tosi tunnelmallista!! terassitunnelmointi olisi kyllä ihanaa, vaikka aikamoinen vilukissa olenkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Teidän terassi on selvästi myös todellisten nautiskelijoiden terassi. Kuumaa glögiä mukiin, talja peffan alle ja untuvatakki päälle niin vilukissakin tarkenee. Ainakin sen hetken että muki on tyhjennetty ;) Sen jälkeen voikin mennä sitten suorinta tietä saunaan lämmittelemään :)

      Poista
  15. Upea projekti. Luinkin tuon eilen terassilehdestä. Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia ja tunnelmia - ja lehti on ostoslistalla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Lady ♥ Voit kuvitella, että meillä oli tunnelmat kohdillaan tätä tehdessäkin :)

      Poista