torstai 22. lokakuuta 2015

Matkalla kohti kotia | Stallhagen

Ahvenanmaan lomamme on ehtinyt täällä blogipostaustenkin puolella ja loppusuoralle. Lupasin kuitenkin vielä lopuksi kertoa kivan piipahduspaikkavinkin.

Saimme HavsViddenistä suosituksen pysähtyä Godbyssä sijaitsevan Stallhagenin pienpanimolla ja tilamyymälässä. Olimme jo ajaa vahingossa paikan ohi, mutta onneksi käännyimme ympäri ja pidimme pienen jaloittelutauon. Samalla tulivat myös tuliaisostokset miehelle hoideltua.









Joukko oluenystäviä perusti Stallhagenin pienpanimon vuonna 2004. Panimon valikoimissa on pysyvämmän perusvalikoiman lisäksi myös vaihtuva valikoima käsintehtyä erikoisoluita ja sesonkioluita. Muistat ehkä kun Ahvenanmaan saaristosta löydettiin vuonna 2010 1800-luvulla uponnut laivanhylky, josta nostettiin mm. shampanjaa. Samaisessa hylyssä oli myös viisi olutpulloa. Stallhagenissa on onnistuttu avaamaan tuon vanhan oluen resepti ja nyt tästä oluesta on valmistettu tuore versio. Kupliva, viinimäinen olut on kuvassa tuo taaimmainen.






Kotona tuliaisolutmaisteluissa kaikki ostamani vaihtoehdot todettiin yksimielisesti erittäin suunmukaisiksi ja uskon, että nämä oluet maistuvat myös heille, jotka eivät muuten ole niin oluen ystäviä. Kannattaa testata jos löydät jostain! Ja jos et ole ihan lähiaikoina suuntaamassa Godbyhyn, löytyy näitä onneksi myös täältä mantereenkin kaupoista.


Stallhagenin pihapiirissä on myös lähiruokaan keskittyvä ruokapaikka, PubStallhagen, joka näytti hyvin viihtyisältä ja ruoka herkulliselta. Lisäksi kesäaikaan on avoinna terassi ja tuhatpaikkainen amfiteatteri, jossa järjestetään mm. musiikki- ja teatteriesityksiä. Stallhageniin täytyy tulla uudelleen paremmalla ajalla.




Mutta niin tuli aika suunnata satamaan ja ajaa auto Viking Gracen kyytiin. Suuntasimme heti kannelle nauttimaan saariston upeista maisemista.




Eivätkähän ne maisemat sisälläkään laivassa olleet ollenkaan huonoja :)








Hyvä ruoka on laivamatkoilla(kin) yksi matkan kohokohdista. Olimme menomatkalla herkutelleet Viking Amorellan seisovasta pöydästä, joten vaihtelun vuoksi valitsimme nyt Gracen Frank´s -ravintolan. Pulled Pork -hampurilainen, bataattiranskalaiset ja ihanat, kauniit jälkiruuat, olipa hyvää. Niiden ääressä istuimmekin niin kauan höpötellen, että tuli elävästi mieleen aika, jolloin pienenä tyttönä odotin omien vanhempieni laivamatkaherkuttelujen päättymistä. Tällä kertaa en vain odottanut ketään, vaan olin se, joka nautiskeli.












Shoppailuille ja lasten tuliaishankinnoille piti jättää kuitenkin vielä hetki aikaa. Ja taas kerran tuli todettua miten antoisaa on kierrellä shoppailemassa samanhenkisten ystävien kanssa. Vinkkejä hyvistä tuotteista tuli puolin ja toisin.




Kiireetön ja ihana laivamatka meni ennätysnopeasti. Onneksi aikaa oli kuitenkin ollut riittävästi kaikkeen mitä halusimmekin tehdä ja eivätkä höpöttelytkään jääneet tällä kertaa kesken. Tiedän, että olen tämän Ahvenanmaan minilomamme kuvaamisessa käyttänyt aivan valtavasti hehkuttavia sanoja, mutta se oli todellista. Hyvä seura, kauniit maisemat, ihanat paikat ja elämykset - se vain on upeaa ja tuo arkeen niin ison kasan timantteja, että sillä voimalla jaksaa kummasti. Toivottavasti sinäkin sait näistä postauksista inspiraatiota tai ideoita.

Aikaisemmat postaukseni matkastamme löytyvät täältä, täältä ja täältä.

Nyt kuitenkin takaisin tähän päivään ja tavalliseen arkeen, ruuanlaittoon. Huomenna onkin taas jo perjantai. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

Anu

* Yhteistyössä Viking Linen kanssa

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan näköinen paikka tuo Stallhagen on.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan näköinen paikka oli ja oluet hyviä Outi ;) Tilan vierestä meni joki (vai pieni järvi...?) ja sen rannalla oli tuo amfiteatteri. Olisi hauska mennä joku kerta uudelleen katsomaan sinne joku esitys. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Olisipa kiva päästä itsekin visiitille tuohon pienpanimoon.
    Tuli taas yksi syy lisää tehdä pieni lomamatka Ahvenanmaalle :-)
    Grace on kyllä kaunis laiva, aivan omaa luokkaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin alkaa olla jo melkoinen lista kivoja käyntikohteita, joten nyt täytyy oikeasti saada hieman pidempi Ahvenanmaan matka järjestymään ;) Grace on kiva laiva. Siellä olisi joskus hauska kokeilla spa-osaston antimia... Nyt se voisi onnistua perheristeilylläkin kun pallomeriaika alkaa olla ohitettu. Kivaa viikkistä Teija!

      Poista
  3. Kiitos Anu! Olen kovasti nauttinut saaristomatkastanne hienojen kuvien kera. Saaristo on tyhjentymätön aarreaitta.
    Ja Stallhageniin oli kiva tutustua. Mielenkiintoinen tuo oluen reseptin onnistunut avaaminen.
    Ja Grace on aina yhtä upea. Itse olen ollut kerran sillä risteilemässä. Ennen bloggaamista ja matkasta ei ole ainuttakaan kuvaa. Vaan nyt oli kuvia kiva ihailla.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Tuula! Minilomamme oli ihana ja on mukava kuulla, että se on tuonut nautintoa myös näin kuvina sinulle. Tuon historiaoluen reseptin avaaminen on minustakin tosi mielenkiintoinen juttu. Myös sen maku oli hauska ja heidän tiedotteessaan sanottiinkin, että tuota olutta suositellaan juomaan viini- tai kuohuviinilasista. Ei siis aivan perinteinen olut, mutta erittäin mukavan makuinen. Leppoisaa viikonloppua!

      Poista