sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Nojatuolimatka HavsViddenissa jatkuu

Nojatuolimatka Pohjanlahden rannalla, HavsViddenissa jatkuu (aikaisempaan postaukseeni pääset tästä klik). Olen aina ajatellut, että Ahvenanmaa on kesälomakohde, mutta tämä vierailumme muutti ajatukseni. Syksyllä Ahvenanmaa näyttää toisen puolensa ja lähellä luontoa näkee myös sen voimakkuuden. Karu maisema on kaunista.

 Meidän matkamme oli aamulähtö Vikinglinella Turusta tostaina ja takaisin kotona olimme jo perjantai-iltana. Tuo oli toisen ennakkoluuloni aihe, sillä olin aina ajatellut, että aikaa tarvittaisiin Ahvenanmaalle reissatessa yhdessäkin paikassa olemiseen enemmän. Jo tuo aika riitti kuitenkin pieneen irtiottoon, mutta toki jokainen lisäpäivä olisi antanut mahdollisuuksia nähdä enemmän. Ahvenanmaa on niin kompaktin kokoinen, että halutessaan voi yhdestä majapaikasta käydä sukkuloimassa ympäri saarta välimatkojen olematta silti liian pitkiä. Ja nähtävää ja koettavaahan riittää.


Mutta asiaan. Lupasin näyttää lisää kuvia kierrokseltamme HavsViddenissa. Hotellin perushuoneet ovat pieniä, mutta viihtyisiä. Päärakennuksessa on kuitenkin niin mukavat ja viihtyisät tilat takkoineen, sohvaryhmineen ja taljoineen, että siellä voi istua iltaa pidempääkin ja omaan huoneeseen mennä vasta kun tulee aika mennä nukkumaan. Hauska yksityiskohta on se, että huoneiden ikkunat ovat poispäin mereltä siitä syystä, että vanhan uskomuksen mukaan paha tulee mereltä. Näin varmistetaan paremmat unet.
Hotellin Draamasviitissä - nimen tarina jäi harmittavasti selvittämättä - tilaa on sitten enemmän. Tässä huoneessa on reilumman kokoisen makuutilan lisäksi oma terassi sekä kylpyhuone, jonka porealtaan viereisestä ikkunasta aukeaa huikea maisema merelle. Lämpimien poreiden keskeltä olisi aika ihana katsella syksyllä myrskyävää merta.


Mutta. Kalliohuvilasta en olisi enää halunnut jatkaa matkaani enää minnekään. Huvilat ovat yksityisomistuksessa, mutta osaa huviloista vuokrataan hotellin kautta myös kenelle tahansa. Pääsimme tutustumaan kolmen makuuhuoneen huvilaan, jossa huoneet ovat kahdessa kerroksessa.

Tämän kirjoituspöydän ääressä näkisin hyvin itseni kirjoittamassa kirjaa kauniina kesäpäivänä tai syysmyrskyn aaltojen lyödessä kallioihin niin voimalla, että pisarat lentävät tänne ikkunoihin asti, kuten ne kuulemma tekevät. Enää puuttuu se kirjan aihe...
Suurista ikkunoista aukeaa taas merimaisema ja huvilan edessä on suuri terassi. Naapurihuvilat ovat sen verran sivussa, että tuntuu kuin kallioilla olisi aivan itsekseen. Huvilaan kuuluu myös oma saunarakennus, jonka edessä on vielä lämminvesiallas. Tällaisessa olisi melkoista luksusta majoittua.


Tällaisia majoitusvaihtoehtoja, jokaiselle jotakin.

Yksi bloggaamisen yllättävimmistä positiivisista puolista ovat sitä kautta löytyneet uudet ystävät. Rakkaus kaikkeen esteettiseen ja kauneuteen ympärillä, samankaltaiset mielenkiinnon kohteet ja halu jakaa se kauneus myös toisille yhdistävät. Ilman näitä ystäviä, ei tämäkään matka olisi toteutunut ainakaan tällaisena. Kiitos ihanat Kati ja Hanna ♥ Vedenneidot jatkavat toivottavasti reissaamista ja tällaisia ihania timantteja arjen keskelle tulee lisää. Niin ja kaunis kiitos tietysti myös HavsViddenille ja Tiinalle - kiitos kun saimme tulla ja kiitos esittelystä ♥
Mutta hei, ei tämä matka vielä ole ohi. Yksi postaus on vielä tulossa ja siinä taukopaikkavinkki Maarianhaminan ja Getan väliltä sekä laivamatkatunnelmia. Vieläkö jaksat?

Rentoa sunnuntai-iltaa!

Anu

* Postaus tehty yhteistyössä HavsViddenin kanssa *

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

 1. Ihana paikka! voi että kun sais tuolla vaan maata ja katsella merta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on Anna! Ja kävellä pyöreiden kivien ja käppyrämäntyjen keskellä...

   Poista
 2. Huokaisu ja kyynelvirta! Tosiaan, miten voimakkaasti luonto meihin vaikutti ja kaikki se muu siinä ympärillä, bonuksena, kun tässä iässä löytää ystäviä, sielun sisaria. Suuri kiitos Anu ja Katille myös kiitos, emme koskaan unohda Havsviddeniä. Upeat kuvat Anu! Itken ja hymyilen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tuo matka olla monessakin mielessä alku monelle suurelle ja kauniille Hanna ♥ Kiitos ihanasta matkaseurasta. Taisi jäädä meiltä kaikilta se pala sydäntä HavsViddeniin...

   Poista
 3. Tuo paikka on niin karu, herkkä ja kaunis - kaikkea yhtäaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Anu! HavsVidden olisi mielenkiintoista nähdä myös kesäsesongin aikana ja toisaalta keskellä talvea. Jokaisessa vuodenajassa on varmasti oma kauneutensa tuolla. Näin ei sesongin aikana tuo rauha ja hiljaisuus olivat aivan ihania.

   Poista
 4. Onpa ollut maisemat kohdillaan tällä reissulla ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olivat Outi ♥ Kamerat napsuivat, mutta niin napsui myös pään kovalevy, joka tallensi silmien näkemää omaankin muistiinsa. Upeaa oli!

   Poista
 5. Oi kyllä, yksi lisäys taas matkahaavelistaan! Ahvenanmaa on itseasiassa kokonaan valloittamatta, toivottavasti joskus, pian..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta hei, nyt suunnittelemaan valloitusretkeä - tai sitten käy toisinpäin ja Ahvenanmaa valloittaa sinut Teija ;)

   Poista
 6. Jaksan! Näitä minä jaksan katsella vaikka kuinka. Upeita maisemia. Kaunista luontoa. Kaunis talo, tyylikästä sisustusta. Tässähän on kaikki. Ja tuo kaikki on saaristossa!
  Kiitos Anu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HavsViddenissä on kieltämättä kaikki, ihan kuten sanoi Tuula. Oma innostukseni on aivan huipussaan, joten on kiva kuulla että kiinnostavat muitakin nämä kuvamaratonini :)

   Poista
 7. Näyttää ihanalle <3 upeat kuvat!!! Itsekin olen käynyt Ahvenanmaalla vain kesäisin, sait kyllä ainakin minut innostumaan tutustumiseen myös kesälomien ulkopuolella. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Tekstistä ehkä saattaa kuullakin (joutumatta edes tulkitsemaan rivien välejä), että en pääse yli ajatuksesta kokea syysmyrskyjä noissa maisemissa. Mieli tekisi lähteä jo uudelleen. Kiva jos innostus tarttui ♥

   Poista
 8. Havsvidden on ehkä yksi parhaista paikoista, jossa olen ikinä käynyt! Olisi ihana päästä sinne uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Havsvidden on tuttu paikka sinulle Kati. Ihana paikka todellakin ja kuten sanottu, olisin valmis lähtemään heti uudelleen :)

   Poista
 9. Havsvidden iski minuun syksyisenä ja talviasussa se on varmasti parhaimmillaan - puhtaana, aitona ja ilman suurempaa ihmisvirtaa. Hiljaisuus, nopeasti nouseva ja laskeva tuuli, sateesta ilta-aurinkoon muuttuva sää, luonto. Juuri sitä, mitä nykypäivän oravanpyörästä irtautumiseen tarvitaan. Muistutus juurista, luonnosta, mitä olemme ja miksi tulemme ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lisättävää Kati. Sanoitpa sen kauniisti ♥ Uskon, että minäkin pidän tästä hiljaisemman ajan Havsviddenista vielä ehkä kesää enemmän. Toki jos olisi käynyt kesällä voisi ajatella toisin... Ei tiedä, ehkä molempi parempi.

   Poista
 10. Näyttääpä ihanalta paikalta! Täytyy laittaa tämä hotelli kyllä ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ja oikeastaan tiedänkin Sanna, että sinäkin esteetikkona ihastuisit varmasti HavsViddeniin :)

   Poista