maanantai 31. elokuuta 2015

Bataattikookoskeitto, arkiruokaa alle vartissa

Helpon, nopean ja kaikille maistuvan arkiruuan kanssa tulee tuskailtua monesti. Monesti olen tainnut sitä täälläkin pohtia. Kävimme ravintolapäivänä kahvittelemassa ihanaisessa Kesäheinän koirakahvila -nimisessä pop up -kahvilassa. Päädyimme herkuttelemaan korvapuusteilla, mutta kahvilan listalta otti silmään myös bataattikookoskeitto, joka alkoi vaivata sen verran kovasti, että päätin kokeilla sellaisen tekemistä itsekin.




Ohjetta ei ollut, mutta Google-ystävä apunani muokkasin useammasta reseptistä oman näköisen ja tällä kertaa onnisti. Keitto maistui koko perheelle, vaikka meillä muu perhe ei olekaan sen enempää bataatin kuin kookoksenkaan ystäviä.



* * * * *

BATAATTIKOOKOSKEITTO

2 pkt (yhteensä 800 g) bataattisosetta
1 prk kookosmaitoa
1 kanaliemikuutio
3 dl vettä
ropsautukset chili-korianteri -mausteseosta (tai pelkkää chiliä)
sitruunamehua
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna

Kuumenna kattilassa bataattisose, kookosmaito ja vesi kanaliemikuutioineen. Mausta ja nauti.

* * * * *

Käytin keittoon Pirkan bataattisosetta, joka löytyy vihannesosastolta kylmästä. Survoksessa on 95 % bataattia, joten se on niin lähellä täyttä tavaraa, etten ainakaan minä suostunut potemaan sen käyttämisestä huonoa omatuntoa. Toki survoksen voi tehdä itsekin. 




Keiton päälle vielä lusikalliset raejuustoa ja halutessa oksa vihreää. Esikypsennetyn patongin paistaminen taisi olla tämän aterian aikaavievin osa.

Tästä nopeaakin nopeammin valmistuvasta keitosta tuli yksi meidän arkemme pelastajista. Jos sinulla on helppoja ja hyviä arkiruokaohjeita, niin vinkkaa ihmeessä niistä kommentteihin. Hyviä ohjeita ei voi olla liikaa. 

Iloa ja hyvää mieltä alkaneeseen viikkoon!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

29 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä yksi lempikeitoistani, oikein täyttävää kun sen nauttii raejuuston kanssa! Herkullisen näköiset kuvat, ihanaa alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raejuustosta tulee kivasti lisää protskuja ja keitto pitää nälän pidempään poissa. Kiitos Heli-Hannele kauniista sanoistasi kuvista, ne lämmittävät ♥ Oikein mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Nams :). Mä olen myös tehnyt bataattikeittoa, mutta jostai syystä en voi syödä perunamuodossa bataattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataattiranskiksia kannattaa testata, ne ovat keiton lisäksi minusta ihan superhyviä S :)

      Poista
  3. Vitsit kun kuulostaa hyvälle :) Kohta sais alkaa maistattelemaan tyssille soseita ja tähän keittiön menis kyllä näppärästi loppu bataatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa näppärältä Sirpa! Ja jos tuntuu, niin ropsauta reippaasti chiliä - se sopi hyvin tähän keittoon.

      Poista
  4. Vitsit kun kuulostaa hyvälle :) Kohta sais alkaa maistattelemaan tyssille soseita ja tähän keittiön menis kyllä näppärästi loppu bataatti.

    VastaaPoista
  5. Bataatti ja kookos ovat molemmat mun mieleen. Herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  6. Tarviipas kokeilla tätä. Rakastan bataattia ja kookosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mieltänyt molemmat hiukan makeiksi, mutta keitossa tuntui, että kookos hieman taittoi bataatin makeutta. Voi, nyt alkoi tehdä mieli lautasellista soppaa... Ihana kuulla, että on muitakin kookoksen ja bataatin ystäviä Marina!

      Poista
  7. Ja testaukseen! En ole koskaan käyttänyt kookosmaitoa, osaisinkohan ostaa sitä kaupasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vain Heidi, osaat sä ;) Ja aloita ainakin täysversiolla, eikä lightilla.

      Poista
  8. Bataattisosekeitto ja punajuurisosekeitto ovat minunkin lemppareitani. Valmistan ne juurikin samoista Pirkka-juuressosepötkylöistä, ne on hurjan kätsyjä arjen pelastajia.

    Aurinkoista syyskuun alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi punajuurikeitto pötkylästä(kin) tehtynä on jotain aivan taivaallista Teija. Vieläkin muistan vuoden takaisen ensimmäisen maistelukertani mums mums :) Nuo pötkylät ovat kyllä oikeasti ihan huippunäppäriä ja kiva kun ne sisältävät oikeasti juuri sitä mitä paketin päällä lukee, eivätkä ole vain jonkun "makuisia".

      Poista
  9. Minäkin olen kovin mieltynyt noihin Pirkan erilaisiin valmissoseisiin. Tein juuri maa-artisokkakeittoa valmiista soseesta. Hyvän reseptin olet kehitellyt! Helppoa ja niin hyvää. Arkena kun ei jaksa ryhtyä suurtöisiin ruokiin...
    Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onko maa-artisokkaakin soseena? Toivepostaus siis Anu: postaathan keitto-ohjeesi. Omat maa-artisokkakeittoviritykseni eivät ole koskaan onnistuneet, mutta olisi ihana löytää hyvä ohje. Kivaa viikkoa sinullekin kaima!

      Poista
  10. Voi miten ihanan herkullisen kuuloinen keitto. Ollaan tytön kanssa ihastuttu ihan täysillä bataattiin, joten tätä voisimme täälläkin kokeilla.
    Oikein ihanaa maanantaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, jakaisipa meilläkin joku tämän bataatti-innostukseni... ;) Testailkaa ihmeessä Outi, hyvää oli ainakin minun mielestäni ja maistui tosiaan meillä yllättäen näille ei bataatista tai kookoksesta niin välittäville ruokailukamuillenikin.

      Poista
  11. On varmaan hyvää. Herkullisen näköiset kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, eikä ruuan tekeminen voi paljoa tätä helpommaksikaan mennä. Kiitos Kirsi kuvakehuista - niitä on aina kiva saada.

      Poista
  12. Oi nam..Tätä mun täytyy koklata! Bataatti on kyllä niin hyvää muutenkin ja kookos uppoaa varmaan sekaan hyvin, slurps :) Kivaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liitto toimi oikein tositosi hyvin Jaana ;) Kivaa viikon jatkoa sinullekin ♥

      Poista
  13. Varmasti hyvää. Täältä ei saa bataattisosetta, mutta voihan tuon tehdä itsekin. Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää Marianna. Voi hyvin tehdä soseen itsekin ja silloin tietää ainakin takuuvarmasti, mitä sose pitää sisällään :)

      Poista
  14. Olen tehnyt myös bataattikeittoa Pirkan pötköistä. Päälle olen laittanut tomaattia, vuohenjuustoa ja basilikan lehtiä sekä raejuustoakin on pöydässä ollut.Tuo kookosmaito kuulostaa mainiolta joukkoon. Kiitos muistuttamisesta. Bataattikeittoa pitää taasen tehdä.
    Niin kauniit kuvat sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, vuohenjuusto ja basilika sopisivatkin varmasti hyvin bataatin kanssa. Meillä muut eivät ole erityisen innostuneita bataatista ja siksi se on jäänyt hieman vieraammaksi valmistaa myös minulle. Otan siis mielelläni vastaan hyviä ideoita. Kiitos Tuulia kauniista sanoistasi kuvistani - sinulta, kauniiden kuvien mestarilta tuo kommentti lämmittää erityisesti.

      Poista
  15. Nam! Tuota minä aion tehdä! Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kiitellä Kati - kiva jos sait arkiruokainspiraatiota :)

      Poista