perjantai 27. maaliskuuta 2015

Sulkamunat ja harmoninen pääsiäinen

Pääsiäisaskartelut ovat jatkuneet. Kevään sulkainnostukseni sai jatkoa ja askartelupajaltani syntyi sulkamunia.


Sain idean sulkamunista paikkakuntamme ihanan monipuolisen askartelukaupan taitavan ja idearikkaan kauppiaan Saaran Inspiraatio-blogista ja niinpä, taas kerran, tuli pikainen reissu Inspiraatioon hakemaan tarvikkeita. Tälläkään kerralla tekemiseen ei juurikaan tarvittu vaivaa tai aikaa, vaan munat syntyivät nopsasti. Avattavan pahvimunan pinnat maalattiin ensin akryylivärillä ja maalin kuivuttua sulka kiinnitettiin decoupage-lakalla munaan. Pienemmät munat on tehty styroxmunista samalla tekniikalla.


Munien kaveriksi tähän harmonisempaan pääsiäiseemme löysin Kukkakauppa Fridhemistä upean, täysin valkoisen narsissin. Samasta paikasta löytyi myös tyyliin sopiva ruukku, johon Fridhemin Sanna laittoi  tuon narsissin meriheinän ja parin sulan kanssa. Onko kauniimpaa! Maltan tuskin odottaa narskun nuppujen aukeamista kokonaan.



Muistathan muuten, että tänään on tuhkimoilta. Jos et ole vielä osallistunut Piha ja Puutarha -messujen lippuarvontaan, niin aikaa on vielä tämä päivä puoleenyöhön asti. Käy siis ihmeessä osallistumassa klik.

Mukavaa alkavaa viikonloppua!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

35 kommenttia:

  1. Toi iso muna on aivan ihana!! Pääsiäinen on niin munarikasta aikaa ;D!!

    Hauskaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Kauniita ovat sekä isot että pienet munat:)
    Ja ensi viikolla alkaa ekopaastolaisen suklaamunahamstraus pääsiäistä ja paaston loppumista odotellessa;)
    Iloa viikonloppuun sinulle, Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady! Voi loppurutistus vielä ja ekopaastosi on takana. Ihan mahtavaa, saat olla kyllä ylpeä itsestäsi. Mielenkiintoista nähdä maistuvatko suklaamunat enää paaston jälkeen, vaikka nyt innostaisivatkin.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Yksinkertainen idea ja toteutus, mutta tälläkin kerralla se vain toimii :)

      Poista
  4. Ihanat munat :) Minulla on juurikin samat höyhenet "käsissäni" ja niillä pitäisi koristella pikkumunia.
    Sannalta ostetut kukkajutut ovat parhaita! Yksinkertaisen kauniita, simppeliyttä ja jokin juttu. Fridhem taitaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tipunen siis sielläkin Kati :) Kävin Fridhemissä nyt ekaa kertaa, mutta luulen, että löysin tauon jälkeen vihdoin taas "oman" kukkakaupan. Ihana valikoima, hyvä palvelu ja kunnon hoito-ohjeet.

      Poista
  5. Ihania munia <3 varsinkin tuollaiset höyhenet ovat kauniita.

    Katja - willalemmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Olen aivan hurahtanut höyheniin ja sulkiin tällä hetkellä.

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Saattaa olla, että huomenna näihin voi päätyä muutama suklainen pikkumuna sisälle piilottelemaan :)

      Poista
  7. Kiva idea!! Inspiraatio on kyllä kiva liike, ja kauppias tosi mukava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveisesi menivätkin Katri heti perille :) Olen aivan samaa mieltä; Inspiraatio kauppiaineen on inspiraatiota täynnä ♥

      Poista
  8. Tosi hienot munat olet Anu saanut aikaiseksi! Ja kiitos kivasta blogihehkutuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saara ideasta ja tarvikkeista ♥ Ei voinut mennä pieleen :) Jos vain virpomisavustuksiltani huomenna selviän, niin tulen uudelleen ostoksille. Muutama pääsiäislahja pitäisi tehdä...

      Poista
  9. Se on nyt semmonen juttu, että lopetan ihanan blogisi lukemisen. Emmäkestä näitä sun ihania sulka-askartelujasi... ;)
    Blogissani on sinulle haaste, käythän kurkkaamassa. Ihanaa viikonloppua!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiiiiih Minna, älä lopeta ;) Meinasin ensin sanoa, että sovitaanko, etten postaa enempää sulka-askarteluja, mutkumutku, tuossa olisi kyllä vielä noita höyheniä jäljellä, eikä tiedä mikä inspiraatio niistä iskee, mutta jos lupaan, etten postaa ainakaan viikkoon höyhenjustkia. Ok? Kiitos haasteesta, käynpä kurkkaamassa. Kivaa viikkistä sinullekin ihana ♥

      Poista
  10. Kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellisen kauniita <3

    VastaaPoista
  11. Onpa kauniita askarteluja, todella upeita pääsiäismunia <3 Itseä on houkuttanut kokeilla kipsimunien tekoa, josko tässä vielä ehtisi ennen pääsiäistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Jenni kipsimunia! Minäkin löysin tänään askartelutarvikkeitani läpikäydessäni pari kipsisidettä viime vuodelta ja mietin pitäisikö tehdä pari munaa lisää. Luultavasti tartun vielä toimeen, sillä munat ovat aivan ihania ja tekeminenkin käy ihan sutjakasti :)

      Poista
  12. Todella kauniita, jotenkin noin yksinkertaisuudessaan aivan täydellisiä! Noita kipsimunia täytyy ehdottomasti kokeilla, onko muuten sotkuista touhua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja! Kipsimunankuorien tekeminen on melko sotkuista, mutta jätesäkkisuojauksella pärjää kyllä hyvin. Keittiössä minä niitä ainakin tein ja hyvin meni. Käy lukaisemassa viime vuotinen postaukseni, sieltä näet tarkemmin miten kaikki meni http://arjentimantteja.blogspot.fi/2014/04/diy-kipsimunankuoria.html.

      Poista
  13. Niin kauniita! Minulla on myös valtava villitys höyheniin ja sulkiin :)
    Tuo iso kipsimuna kynttilälle on hieno - todella hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna! Höyhenet ja sulat ovat ihania, samaa mieltä :) Kipsimunat ovat loppujen lopuksi aika monikäyttöisiä. Meillä on ollut niissä pääsiäismunia, lämpökynttilä, viherkasvi... - ja kauniita ovat aivan sellaisenaankin. Kannattaa testata tekemistä!

      Poista
  14. Niin hienoja jälleen kerran :) oikein harmittaa, kun itse ei ole kaiken kiireen keskellä ehtinyt pääsiäistä laittamaan. Ehkä pääsiäisenä sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani! Pääsiäisenä on hyvää aikaa askarrella - tai sitten siirryt suoraan vappuun ja jätät pääsiäisen laittamisen ensi vuoteen ;)

      Poista
  15. Ihania sulkamunia! Rakastan sulkia <3 Tee vaan vielä, kiltti, jotain ihania sulka-askarteluja, ethän lopeta ;) Mulla on pääsiäiskarkit sulkakuvioisessa peltirasiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vain keksin jotain, niin teen mielelläni. Sulkia riittää vielä. Ei kerrota Minnalle siitä mitään... ;) Tytön iltapäiväkerho-opettajille askartelin viimeisen päivän kiitoskorteiksi sulkakortit ja kortteja ajattelin tehdä vielä ainakin lisää. Kiva, että on muitakin sulkiin hullaantuneita!

      Poista