sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kevätillan lastenkutsut

Nyt on kuopuksen alkanut kahdeksas ikävuosi saatu juhlittua myös hänen omien ystäviensä kesken. Kuopus toivoi, että juhlat järjestettäisiin kotona ja koska vieraita oli tulossa "vain" yhdeksän päätettiin niin tehdäkin.


Jostain syystä pääni löi pitkään tyhjää ohjelman kanssa ja kyselin teiltäkin apua. Kiitos vinkkienne, sain ajatukseni oikealle taajuudelle ja lopulta ohjelmaa oli valittavaksi asti. Ajattelin, että voisin tehdä siitä inspiraatiopostauksen vaikka vielä myöhemmin kaikille muillekin lastenkutsuohjelmien kanssa pähkäileville.


Meillä juhlat aloitettiin perinteisesti pullonpyörityksellä, jonka antamalla järjestyksellä avattiin lahjat. Sen jälkeen aloitettiin aarteenetsintä. Vihje toisensa jälkeen johti lähemmäs aarretta, joka löytyi lopulta olohuoneemme rahin sisältä. Aarteena oli styroxmunia ja eri värisiä Foam Clay -massoja. Lapset koristelivat innokkaina pääsiäismunat itselleen päällystämällä ja koristelemalla munat tuolla massalla. Osan juhlakansasta odottaessa vuoroaan, oli esikoisella oma tehtävänsä. Hän oli keksinyt juhliin tarinan, johon lapsilta kerättiin sanoja puuttuviin kohtiin. Sanojen antajat eivät luonnollisestikaan tienneet tarinaa sanoja antaessaan. Hassu tarina luettiin lopuksi ääneen.


Tarjoilupuolella meillä mentiin helpolla ja toimivalla idealla. Katoin pöytään popcorneja pieniin annoskulhoihin. Lisäksi pöytään tuli ohuita leipätikkuja, vaahtokarkkeja ja keksejä. Saarekkeelle katoimme jätskibaarin: kolmea erilaista jäätelöä, vadelmahillokastiketta, strösseleitä, ranskanpastilleja, kermavaahtoa ja vohvelipötköjä. Näistä aineksista jokainen sai kasata itselleen oman annoksen ja koristella sen vielä sateenvarjolla. Jätskibaarin nimikkojuomapulloihin kaadettiin päärynä- tai mansikkamehua.


Ohjelmaa oli vielä takataskussa jäljellä, mutta herkuttelun jälkeen lapset löysivät roolivaatteita kuopuksen huoneesta ja he alkoivat leikkiä Kingiä. Sketsihahmoja syntyi kuin paremmiltakin koomikoilta, joten ohjattua toimintaa ei enää tarvittu kun nauroimme porukalla hullunkurisille esityksille. Kotiin vietäväksi juhlavieraat saivat askartelemansa pääsiäismunat pienellä herkkulisäyksellä.


Vauhtia ja iloista ääntä riitti, mutta juhlat onnistuivat ainakin sankarin ja äitinsä mielestä hyvin. Etukäteen jännitin hieman miten kaikki sujuisi, mutta tällä kokemuksella voidaan juhlat järjestää kotona ensi vuonnakin. Oikeinkin hyvin.

Nyt nauttimaan pihalle auringosta. Tuntuu ihan huikealta, että tässä kohtaa vuotta voi jo tehdä puutarhatöitä ihan täydellä teholla. Aurinkoa sinunkin sunnuntaihisi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

  1. Oi että, mitkä ihanat juhlat teillä on ollut!! ❤ onnea sankarille! Kyllä pihatyöt maistuvat nyt niin mieluisilta, että tekisi mieli olla jatkuvasti harava kädessä. :) ihanaa sunnuntaita teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Auringon voima on mahtava. Meilläkin on oltu ulkona lähes koko viikonloppu aamusta iltaan. Aurinkoa sinulle alkaneeseen viikkoon ♥

      Poista
  2. Oi näyttää tosi ihanalta! Ja ohjelma just parhaalta, kiva kun voi tehdä jotain yhdessä! Meilläkin tytöt tykkäsivät kun saivat askarrella kruunut. Tosin olen tosi onnellinen, että silloin oli pari muutakin aikuista käsiparia, lapset olivat ehkä vähän liian nuoria siihen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Pienempien kanssa nuo askartelujutut vaativat tosiaan enemmän kuin vain yhden aikuisen - tai ainakin se helpottaa kovasti. Monesti askartelut tai vastaavat puuhastelut ovat kuitenkin mieluisia kaiken ikäiselle.

      Poista
  3. Näyttää ja kuulostaa tosi mahtavilta synttärijuhlilta! Varmasti oli päivänsankari mielissään.:) Pienillä pojilla tuntuu yleensä olevan energiaa moninkertaisesti tyttöihin nähden, ja meillä onkin vietetty synttäreitä mm. megazonessa kaupunkisotaillen ja koulullakin olen juhlat järjestänyt, niin on saanut salissa(ja käytävillä) juosta ympyrää kaksi tuntia.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytöilläkin desibelit ja vauhti välillä nousevat, mutta voin kuvitella, että pojilla tosiaan vielä enemmän Taina :) Vau, koulu onkin hauska paikka järjestää juhlat! Muistan vieläkin sen tunteen kun kuvasimme Prinsessa Ruususta videolle viidennellä luokalla ja kuvauksia oli monesti iltaisin. Se tunne, kun koulussa sai olla kouluajan ulkopuolella ja osittain pimeillä käytävilläkin. Oli muuten hienoa ;)

      Poista
  4. Minäkin olisin halunnut osallistua, niin herkulliselta ja kivalta kaikki näyttää! :)
    Ihanaa sunnuntai-iltaa ja onnea synttärisankarille. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, ensi kerralla sitten vain mukaan Minna ;) Upeaa alkanutta viikkoa sinullekin! Niin ja sankaritar kiittää onnitteluista.

      Poista
  5. Oi, ihanat bileet teillä :)). Onnea sinne!

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihanat juhlat teillä on ollut! :) Paljon onnea sankarille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Juhlia on kiva järjestää ja niistä jää hyvä mieli, vaikka etukäteen hiukan jännittääkin :)

      Poista
  7. Vautsi, näyttää ja kuulostaa mahtavalta. Teillä oli varmasti kivat juhlat. Onnea sankarille täältäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saga! Ainakin oma väki oli tyytyväinen juhliin ja vieraat näyttivät viihtyvän :)

      Poista
  8. Ihanan värikkäät juhlat. Paljon onnea tyttärelle.
    Tupsahdin tänne (olen) ihan pihalla - blogin kautta. Kylläpä tykästyin. Kivoja juttuja ja ihania kuvia.
    Tänne tulen toistekin :)

    Aurinkoista kevään jatkoa!

    terv. PirjoW / Virtuaali Moleskine® / paivienikirja.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Pirjo W ja tervetuloa uudelleenkin! Tulenpa vastavierailulle kurkkimaan sinunkin blogiisi :) Tytär kiittää onnitteluista, sairasvuoteelta tosin kun sai kuumeen viime yönä. Upeaa aurinkoviikkoa sinulle ♥

      Poista
  9. Kaikesta päätellen teillä oli mainiot kutsut!
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hauskat kutsut ja olemme taas muutamaa mukavaa muistoa rikkaammat! Ihanaa viikkoa ja paljon auringonpaistetta sinullekin Anu ♥

      Poista
  10. Hienosti olet synttärit laittanut sankarille. Täälläkin käytiin jo mökillä haravoimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Keväällä haravointi ja pihapuuhat ovat niin kivoja. Huippua kun pääsee nauttimaan kauniista ilmasta ja vielä kun työn tulos näkyy aina niin nopeasti :)

      Poista
  11. Voi että miten paljon ihania juttuja, tässähän pukkaa jopa hieman suorituspaineita kevään synttärijuhlia ajatellen. :)

    Ihanaa viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, mitään suorituspaineita kannata ottaa Tiia! Täällä tosin paraskin puhuja kun tiedän miten tärkeitä synttärit ovat lapsille ja siksi helposti otan itsekin paineita siitä, että kutsuista tulisi varmasti mieluisat lapsille. Sen mitä olen sinua blogisi kautta oppinut tuntemaan, ei teillä varmasti voi ollakaan muita kuin hauskoja kutsuja :) Aurinkoista viikkoa sinullekin ♥

      Poista
  12. Ihanat juhlat! Hieno idea tuo styroxmunien tuunaaminen, lapset kun rakastavat askartelua.
    Synttärimenukin oli mitä mainioin, jätskibaari toimii aina.

    Upeaa alkavaa viikkoa! On tää vaan niin mahtavaa kun aurinko paistaa ja
    lämpömittäri huitelee kymmenen asteen tienoilla -> KEVÄT <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Askartelu on monesti hieman hankala toteuttaa synttärikutsuilla kun lapset ovat juhlavaatteissaan. Tämä askartelu oli siitä kivaa, ettei se sotke. Varmuuden vuoksi meillä oli kuitenkin essut suojaamassa vielä vaatteita. Niinpä, jäde maistuu ainakin useimmille ja on helppoa tarjottavaa meidän äiti-ihmistenkin kannalta. Win-win :)

      Ja sanopa muuta Teija! Aurinko on ollut aivan ihana kaveri viime päivinä. Nautitaan siitä täysin siemauksin :)

      Poista
  13. Ihanan näköiset tarjoilut ja touhut! Minäkin olen usein töissä eskarilaisten kanssa tehnyt noita hassuja tarinoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Nuo hassut tarinat toimivat ja ovat hyvä takataskuohjelma tilanteeseen jos toiseenkin :)

      Poista