sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kasivee synttäreitä naistenpäivänä

Naistenpäivä on ollut meillä juhlaa täynnä viimeiset seitsemän vuotta. Aikaa kun lasketaan taaksepäin, niin kahdeksannen vuoden naistenpäivä olikin sitten odottamista ja lopulta pientä punnertamista, sillä kuopuksemme syntyi silloin. Menimme aamulla laitokselle synnytyksen käynnistämiseen ja päivän päätteeksi syntyikin sitten tämä päättäväinen prinsessamme 55 cm 4540 g.


Tänään, virallisena juhlapäivänä on juhlittu mummikummisynttäreiden merkeissä. Kysyin tytsältä toiveita tarjoilupöytään ja hänen suurin toiveensa oli, että tekisimme itse "konvehteja". Niitä siis. Ruisleipäkranssi on vakiotavaraa juhlissamme ja sitä tehtiin tälläkin kerralla.

Näyttävä (ja viimeiseen sipsiin asti huvennut) tarjotin syntyi myös valkosipuliruissipseistä, joihin pursotin täytteen porotuorejuuston ja pappajugurtin sekoituksesta. Päälle vielä timjamia koristeeksi. Ihan superhelppoa taas, mutta maistui kaikille. Makeana tarjosimme nutellajuustokakkua ja täytekakkua sekä keksejä.


Kahvipöydän menun kirjoitin liitutaulutarralla päällystetylle irtokehyksen sisustalle. Lasi paikoilleen ja kehykset kiinni - minusta siitä tuli hauska yksityiskohta.


Ensi perjantaina onkin sitten lastenkutsujen vuoro. Tällä kertaa ei ole koko luokkaa kutsuttavana, joten juhlat vietetään kotona. Tarjoilut ovat jo mietittynä, mutta ohjelman kanssa jumppaillaan vielä. Hyviä ehdotuksia kymmenen nuoren naisen seurueelle sopivasta ohjelmasta otetaan mielellään vastaan!

Suloista naistenpäivän sunnuntaita ♥

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

  1. Aivan ihania tarjoiluja! Tästäpä otan vinkkejä ensi viikon 4vee synttäreille! Kiitos ideoista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait inspiraatiota Miru! Hauskoja synttäreitä teillekin ♥

      Poista
  2. Ihanat juhlat ja herkullisia tarjottavia teillä ollut! ❤ ja onpa neidillä hieno päivä syntymäpäivänä, merkityksellinen. :) mukavaa naistenpäivän iltaa sekä hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa ♥ Hieno päivä on tosiaan tytöllä syntymäpäivänä. Mukavaa alkavaa viikkoa teillekin!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Eikös Johanna :) Joku kyseli jokin aika sitten koska naistenpäivä on ja ihmetteli, miten tiesin sen kuin apteekin hyllyltä. Kuinka voisinkaan unohtaa...?

      Poista
  4. Onnea päivänsankarille!
    Herkullisen oloiset tarjoilut olette tehneet. Mitä laitat tuon ruislepäkranssin täytteeksi? Hyvä idea, jonka ajattelin poimia meillekin käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruisleipäkranssissa voidellaan molemmat leipäpuoliskot reilusti voilla. Sen jälkeen pohjapuolen päälle levitetään kerros graavilohisiivuja (alkuperäisessä ohjeessa kylmäsavulohta) sekä puntti tilliä silputtuna. Kansi päälle ja jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään asti. Sitten vain kranssi paloitellaan ja näitähän voi tehdä vaikka useammankin päällekkäin - on tosi kivan näköinen niin. Tämä on niin huippujuttu ja tekee aina kauppansa kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta (tai ehkä juuri siksi). Mahtavaa on sekin, että tämä tehdään jo edellisenä päivänä, eli saadaan hyvissä ajoissa viivattua yli työlistalta. Suosittelen testaamaan Anu!

      Poista
  5. Ihanat kuvat! Oi jospa oisin ollut mukana...:) Mulla, kun on näitä poikia, niin en ole varmaan paras neuvonantaja tyttöjen synttäreille. Tuli mieleen, että voisiko olla vaikka joku koruaskartelu (helmistä) tms...Samalla siitä saisi itselleen kivan muiston synttäreistä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taina, tervetuloa rääppiäisiin! Suolaiset hupenivat kaikki, mutta kakkua olisi vielä jäljellä :) Koruaskartelu onkin hyvä idea! Kiitos vinkistä.

      Poista
  6. Onnea päivänsankarille! Herkulliset tarjoilut ja ihanat kuvat <3 Nutellakakun reseptin voisin huolia, meiltä löytyy täältä yksi (tai oikeastaan kaksi) Nutellahiiri:)
    Meillä tyttöjen synttäreillä on ollut ohjelmassa mm. leffan katsomista, kauneushoitolaa, ja discoilua. Tuo Taina K:n ehdottama helmiaskartelu on varmasti loistava, meillä on kerran ollut askartelusynttärit Helmiluukussa ja ne oli tosi tykätyt. Toimii varmasti myös kotona. Ihanaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivänsankari kiittää Riikka :) Nutellakakun ohjeeseen lähtee linkki tuosta tekstistä. Kakku oli hyvää, tosi makeaa kylläkin, mutta odotin ehkä vielä voimakkaampaa Nutellan makua. Meiltäkin N-hiiriä löytyy, vaikka kotiin ei ole taidettu ostaa kuin yksi purkki tätä ennen... Kiitos ihana synttärivinkeistä!

      Poista
  7. Oikein hyvää naistenpäivän iltaa sekä sinulle että synttärisankarille <3
    Ja en kestä noita sinun herkkujasi - tänään on ollut harvinaisen vaikea pitää kiinni ekopaastostani - onneksi suolaiset herkut snackseja lukuunottamatta eivät ole kieltolistalla;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Lady: hyvää naistenpäivän viimeistä puolituntista sinulle ♥ On sinulla melkoinen itsehillintä kun olet saanut pysyttyä ekopaastossasi. Upeaa! Mahtaako käydä niin, että kun jossain vaiheessa päätät paaston, eivät makeat herkut enää maistukaan hyville...? Maku on voinut ehtiä jo tottua sokerittomampaan elämään.

      Poista
  8. Nam kaunis ja herkullinen näky ja onnea pienelle sankarittarelle. <3 Täällä pian täytetään 9-ja 11-vuotta. Hui niin ne kasvaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienisuuri sankaritar kiittää Tiia ♥ Hei, meillähän on lähes saman ikäiset lapset. Esikoinen täyttää meilläkin 11v toukokuussa. Hurjalla vauhdilla kasvavat...

      Poista
  9. Oi kuinka ihanat tarjoilut! Laitathan sitten vinkkejä myös lastenkutsuille? Meille on poikkeuksellisesti tulossa myös 8v. lastenkutsut, tällä kertaa ei juhlitakaan Hoplopissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Uraäiti :) Lastenkutsut alkavat pikkuhiljaa hahmottua mielessä (kiitos täälläkin olleiden vinkkien). Voin laittaa viikonloppuna joko vinkkejä siitä mikä meillä toimi - tai sitten vinkkejä, ettei näitä juttuja kannata ainakaan tehdä tai tarjota ;) Saman ikäinen sankari siis tulossa sielläkin!

      Poista
  10. Wow mitkä tarjoilut! Ruisnapit ovat suurta herkkuani, joten vesi tässä kielellä herahti. Paljon onnea sankarille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Marianna! Nuo maustetut versiot ovat täälläkin herkkurouskuteluja. Ovat tosi hyviä sellaisinaan, ilman mitään päällysteitä. Nyt kuitenkin tuollaiset juhlavammat versiot :)

      Poista
  11. Oi nam! Kyllä kelpaa! Mä täällä kanssa suunnittelen tarjoiluja 1-vuotissynttäreille... Juhlat on niin IHANIA!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlia ON kiva järjestää. Perhe vain ei tykkää meillä äipän siivousoperaatiosta. "Sä oot ihan siivoushullu!". Voi kunpa olisinkin, niin ei olisi ihan niin suurta urakkaa vieraiden tullessa... ;) Kivoja pikkumiehen ekoja synttäreitä teille Saara!

      Poista
  12. Kiva idea tuo ruisleipäkranssi! Helpot ja hyvät ovat aina parhaita tarjottavia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kranssi on ihan paras! Yllättävän monille lapsille se on maistunut myös, mikä on ollut ihana huomata. Kannattaa testata Katja :)

      Poista