tiistai 3. maaliskuuta 2015

Inspiroiva Anno ja Kodin1

Yksi viime viikon inspiroivimmista illoista oli torstaina, jolloin pääsimme Åblogien kanssa vierailemaan Raision Kodin1:ssä. Tuttuakin tutummasta myymälästä tuli aivan uusia puolia esille, kun tavaratalojohtaja Jarmo Ahlroos ja Annon suunnittelijat Pia Lehtovuori ja Riija Huhta-Aho kertoivat sekä tavaratalosta, että Anno-tuotemerkistä ja sen kevään ilmeestä.


Anno-merkki on muuttunut viimeisten vuosien aikana todella paljon ja tuotteet ovat minusta mukavan simppeleitä ja klassisia, mutta silti niissä on joku juju. Näin on kuulemma ollut tarkoituskin. Tuotteet tehdään kestämään aikaa ja käyttöä ja kauniin ulkonäön lisäksi tiimi tekee valtavasti töitä, jotta tuotteet olisivat myös sisäisesti kauniita; ekologisuus ja eettisyys on otettu huomioon tuotteiden valmistamisessa, pakkaamisessa ja kuljettamisessa. Sarjaan etsitään koko ajan myös kotimaisia tuotteita. Myös tavaratalon rakentamisessa on oltu vastuullisia. Raision Kuninkojan myymälä on Pohjoismaiden ensimmäinen passiivimyymälärakennus.


Mutta sen pidemmittä puheitta, tervetuloa kuvakierrokselle. Toivottavasti saat kuvista edes hitusen siitä inspiraatiosta, jonka minä sain tavaratalossa. Kodin1:n esillepanot ovat minusta todella kauniita ja mukanamme olleet tavaratalon visualistit kertoivatkin, että esillepanoja päivitetään paljon, jotta hekin, jotka käyvät myymälässä usein, löytäisivät aina uutta katsottavaa. Aikamoista luovuutta ja idearikkautta - ja asiakaspalvelua!


Saunapuolella iskin silmäni tuohon jännän väriseen kiuluun ja upeisiin laudeliinoihin. Olisikohan aika päivittää omaakin saunaa... Joo, olisi.


Entäs nämä petaukset? Niin houkuttelevia. Jos jossain järjestettäisiin lyhyen oppimäärän kursseja kauniiden petausten tekemisestä, niin olisin heti mukana. Pellavalakanat jäivät vielä kauppaan, mutta itsehillinnän selkärankani on niiden osalta kyllä katkeamassa.


Tuttu "blogimatto" eri värisinä versioina, sekä kotimaisille suunnittelijoille järjestetyn suunnittelukilpailun myötä valikoimaan tullut Jalpaikka.


Kaunis kiitos isäntäväelle mukavasta illasta, joka todella piristi harmaata viikkoa! Kiitos Teijalle illan järjestämisestä ja kaikille mukana olleille Åblogeille - olette ykkösluokan seuraa tällaisissa tapahtumissa ♥


Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

34 kommenttia:

  1. Minusta annon tuotteet ovat jo muutaman vuoden olleet inspiroivan ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Hanne! Nykyinen tiimi aloitti kuulemma muutama vuosi sitten ja he ovat tehneet minustakin upeaa työtä. Iso peukku heille :)

      Poista
  2. Kiitos rattaiden työntäjälle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija kun sain työnnellä ;) Ja pakko sanoa, että teidän rattaat liikkuivat kyllä supersujuvasti. Hiukan eri meininki kuin mitä meidän kärryissä oli kahdeksan vuotta sitten ;)

      Poista
  3. Annon mallisto on juurikin niin onnistunut kun kuvasit! Simppeliyttä, luonnonmatskuja ja jokin juttu. Käytettävyyttä unohtamatta. Kiva, kun otitte ryhmäkuvan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki nuo tosiaan Kati ja päälle vielä tavalliselle kukkarolle sopiva hinta :) Ryhmäkuva oli hyvä idea Teijalta. Kuvan ottaja vain itse uupuu potretista.

      Poista
  4. Olipa kiva päästä virtuaalisesti mukaan, vaikka arjen aikataulut estivät minua osallistumaan paikanpäälle. Ihanan inspiroivaa <3 Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei ehdi Jutta :) Mutta onneksi näistä tapaamisista tulee tosiaan tätä jälkimateriaalia niin paljon, että on helppo pysyä kärryillä, vaikka ei aina mukana olisi ollutkaan. Toivottavasti pääset ensi kerralla mukaan!

      Poista
  5. Kiitos itsellesi Anu! Ihana, kun pääsit mukaan sisustusiltaan. Hih! Mulla on ihan samat fiilikset pellavapussilakanoiden suhteen, sellaiset pitää hankkia asap :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mahtavaa olla mukana Teija! Hahaa, ilmankos molemmat kuljettiin aavistuksen kyyryssä. Selkäranka siellä rutisi katkeamistaan ;)

      Poista
  6. Kiva ilta teillä on ollut. Tuo Anno on ollut minulle hieman tuntematon, kiitos kun selvensit asiaa. Lisäksi tykkään, että Kodin ykkönen on kyllä viime aikoina kirinyt muiden sisustuskauppojen rinnalle tyylikkäällä tuotannollaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti noin M! Harvoin tulee Kodin1:stä lähdettyä ihan tyhjin käsin kotiin :)

      Poista
  7. Onneksi muillakin on vaikeuksia hillitä itseään pellavalakanoiden kanssa :)
    Nuo neutraalit sävyt ja ajattomuus viehättävät Annon tuotteisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin Anu! Meitä, joiden selkäranka rutisee ja nitisee katkeamisen uhatessa onkin sitten enemmänkin ;)

      Poista
  8. Kivoja näkökulmia sinultakin! Ja mukava oli taas nähdä. ♡

    Pellavalakanoita on kyllä pakko suositella. Maailman mukavimmat, eikä meillä enää muissa nukutakaan. Pojalle pitäisi vielä löytää omat juniorikoossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva nähdä Anniina - kiva kun olemme saaneet sinut mukaan porukoihin! Huomasitko muuten, että Kodin1:ssä oli myös junnukokoisena noita pellavalakanoita?

      Poista
  9. Kodin ykkönen on kyllä kiva kauppa. Tykkään siitä aina vaan enemmän. Viimeksi viikonloppuna olin siellä ihailemassa mattoja. Vielä ei tarttunut mukaan, mutta vahva ehdokas löytyii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein vie minunkin askeleeni ykköseen Saga :) Se on sen verran lähellä, että sinne on helppo mennä. Matto-osastolla olikin tosi kivoja uusia mattoja. Jään mielenkiinnolla odottelemaan minkälaiseen mattoon päädytte!

      Poista
  10. Niin mukava päästä näin mukaaan tapahtumaan kun en päässytkään tulemaan paikan päälle. Edelleen harmittaa etten päässyt tulemaan, mutta ensi kerralla sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit mukaan kuvakierrokselle Laura - ensi kerralla sitten taas oikein livenä :) Toivottavasti olet jo parantunut kunnolla!

      Poista
  11. Tässä pitää alkaa vissiin suunnittelemaan Kodin1/Ikea reissua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä nämä tämän tyyppiset kaupat alkavat vetää kovasti puoleensa samaa vauhtia kun kevät lähestyy. Tuttu tunne Heidi :)

      Poista
  12. Oli kyllä ihanaa päästä kerrankin rauhassa tutkimaan ihanuuksia - ja kiva oli päästä myös pitkästä aikaa tapaamaan teitä muitakin;)
    Näistä teidän muiden postauksista on jännä käydä katsastamassa, mitä kaikkea se oma silmä ei ehtinyt poimimaan - ja eihän se todellakaan ehtinyt;)
    Kivaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun pääsit pitkästä aikaa taas mukaan Lady! Useampi silmäpari näkee aina enemmän kuin yksi, niinhän se on :) Tuollakin oli niin paljon ihanuuksia, että on aivan mahdotonta hahmottaa kaikkea yhdellä kerralla, edes parissa tunnissa. Oikein mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  13. Voi, näyttää todellakin houkuttelevalta! Annolla on ollut monia kivoja juttuja, joita olen netisssä monet kerrat tutkinut tai käynyt Anttilassa hypistelemässä. Meillä ei ole tässä lähellä ollenkaan Kodin1:stä ja valitettavasti Lahden Anttila tuntuu kuihtuvan kuihtumistaan...Olenkin miettinyt postausaiheitta: Kauppa/Ketju, jonka toivoisin tulevan lähelle. No, Turun/Helsingin ja Tampereen ihmisillä taitaa olla kaikki mahdolliset kaupat ja ketjut lähellä, joten sen puoleen aihe ei koske kaikkia (paitsi, jos haikailee jotain ulkomaista liikettä)...Kodin1 olisi ehdottomasti mun listalla, tosin ei jäisi ainoaksi.:)

    Jes, huomenna taas perjantai, ja aurinkokin pilkistelee!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauppamaailma taitaa elää melkoista murrosta ja on sääli, että niin monet kivijalkamyymälät kuihtuvat. Tuo toivelista onkin hauska postausidea Taina! Kaikki on niin suhteellista. Meillä toivotaan esim. Tigeria lähemmäs. Se kun on Turun itäpuolella ja me täällä Turun länsinaapurissa ;) Mutta oikeasti meiltä puuttuu täältä suunnalta Granit. Se on oman toivelistani kärjessä. Iloa loppuviikkoosi! On ollut ihan mahtavaa kun aurinko on tänään iltapäivällä ollut aina hetkittäin näkyvissä.

      Poista
  14. Täältäpä löytyikin kiva blogi! Ryhdyin lukijaksesi :) Tervetuloa kylään myös minun blogiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi tervetuloa Jassuntassu! Toivottavasti viihdyt matkassa. Tulen hetikohta vastavierailulle sinun blogiisi :)

      Poista
  15. Aivan upeita juttuja. Ihanaa myös teidän yhteisöllisyys, olisi mukavaa täälläkin päässä enemmänkin tutustua bloggareihin. Sinut tunnistin ja Lady of the Messin. <3 <3 Kaksi ihanaa naista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo porukka on Tiia ihania naisia (ja blogeja) pullollaan ja ryhmän kanssa on helpompi päästä tutustumaan ja vierailulle paikkoihin, joihin välttämättä yksinään ei pääsisi, tai ainakaan saisi vierailulla samalla tavalla tietoa. Lisäksi on ihanaa olla seurassa, jossa ymmärretään tätä joidenkin mielestä omituista harrastusta ;) Kannattaa ehdottomasti alkaa kerätä porukkaa omalta suunnalta. Parin blogin postauksesta se tälläkin suunnalla lähti ;) Ja jep, Kodin Ykköseen on tulossa jo nyt myynnissä olevien juttujen lisäksi aivan ihania kevätuutuuksia.

      Poista
  16. Oli kyllä antoisa ilta! Monta juttua jäi korvan taakse mieleen, ja sisustusinto nosti taas päätään. :) Hyvää viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta Suffeliini ;) Kauniilla ympäristöllä on inspiroiva vaikutus. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista