torstai 5. maaliskuuta 2015

Hedelmäenergiaa ja vinkkejä pyydetään

Jo pelkkä pienien sisäisten aurinkojen ajatteleminen näyttää tuovan tuon taivaalla pilvien takana piilottelevan isomman versionkin uteliaisuudesta kurkkaamaan mitä tänne maan tasolle kuuluu. Niin kävi sinä päivänä kun sain keltaisen munankuoren pöydälle, ja niin kävi tänäänkin.


Olen innostunut aamusmoothieista. Vanha salaattikaukalo on saanut täytteeksen ison kasan hedelmiä ja niitä olen heitellyt blenderin kannuun vaihtelevilla kokoonpanoilla. Joukkoon vielä kourallinen pinaattia, tuoretta inkivääriä, ripsautukset Kuidukasta ja joskus puolikas tai kokonainen avokado. Monesti sekaan päätyy myös pakastettuja viinimarjoja, joita meillä on vieläkin viime kesältä enemmän kuin omaksi tarpeeksi. Nesteenä käytän usein mantelimaitoa.


Kauneudella nuo aamujuomani eivät ole pilattuja, sillä jos mietit miltä näyttää avokadon vihreä yhdistettynä viinimarjojen punaiseen väriin, niin tiedät mitä tarkoitan. Kuopus sen sanoikin yhtenä päivänä ääneen: "äiti miks noi sun smoothiet näyttää ihan kakalta". Tämän kertainen juomani oli kuitenkin kuvauksellisempi, sillä vaihdoin viinimarjat vaihtelun vuoksi pakastettuihin mangokuutioihin.


En tiedä ovatko sekoitukseni ravinto-opillisesti ja terveyden kannalta oikeanlaisia, mutta nälän ne pitävät hyvin loitolla ja olo tuntuu kahvin ja tällaisen aamiaisen jälkeen hyvältä. Ja onhan tuo hedelmävati itsessäänkin jo aikamoinen piristysruiske kaikkine väreineen.

Vinkkaathan jos sinulla on joku oma suosikkismoothieresepti! Vaikka olenkin näissä mennyt tunnepohjalta, olisi kiva testata myös uusia makuja. Eikä haittaa, vaikka joukkoon tulisi jotain "oikeaoppistakin".

Ja vielä toinen apua pyydetään -osaston kysymys: Millä te puhdistatte sälekaihtimia? Oletko keksinyt niihin  oikotietä onneen, edes pienen mutkan oikaisua? Olen testannut vaikka mitä systeemejä, mutta joko pöly ei lähde tai sitten se kerääntyy kivoiksi pikku kasoiksi narujen viereen. Nyt on niin paksu kerros pölyä kaihtimilla, että on pakko ryhtyä toimeen, oikoteitä tai ilman. Onnea on kiinteät ikkunat silloin kun on ikkunanpesun aika, mutta pinta-asennuksena tehtyjen sälekaihtimien puhdistamisessa onni ei ole ensimmäinen mieleen tuleva sana.

Pirteyttä sinunkin loppuviikkoosi!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

20 kommenttia:

  1. Ite en oo kokeillu mut jyskissä on ollu myynnissä sälekaihtimiin tarkoitettu puhdistustyökalu :) vähän niinkun pieniä pölyhuiskia vierekkäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -89 vinkistä! Täytyy käydä katsomassa minkälainen vehje tuo on :) Joku on varmasti mestari puhdistamaan kaihtimet ihan millä tahansa kaapista löytyvällä rätillä, mutta uskon, että tällaiselle ei mestarille niiden puhdistamisessa oikeanlaiset välineet ovat iso juttu. Välineurheilua sekin ;)

      Poista
  2. Kyllä smoothiet ovat niin hyviä ja terveellisiä! Itse laitan sekaan vielä rahkaa ja vehnäleseitä, jolloin nälkä pysyy kivasti pois :) Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaa minäkin laitan monesti joukkoon, jotta smoothieen saa lisää protskuja ja nälkä pysyy kauemmin loitolla. Ihanaa kun nämä ovat tosiaan samaan aikaan hyviä ja terveellisiä - aina nuo ominaisuudet eivät kulje käsi kädessä ;) Kivaa torstai-iltaa sinullekin Jassuntassu!

      Poista
  3. Tuohon sälekaihdinasiaan. Turun Saippuan lähellä on hyvä siivoustarvikeliike. Sieltä löytyy juuri oikeanlaiset siivosvälineet kaikkiin tarpeisiin myös sälekaihtimille. Terkuin, siivoushullu ystäväsi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija! Täytyypä käydä katsastamassa tuo kauppa myös. Vaaralliselta kuulostaa... Sopiiko, jos laitan sulle viestiä jos liike ei löydy noilla koordinaateilla? Käyköhän tässä vielä niin, että odotan oikein, että pääsen kaihtimien kimppuun hyvillä vehkeillä ;)

      Poista
  4. Munkin pitäis kokeilla jotain uutta! Smoothiesi näyttää hyvältä.;D Me on tykätty sellaisesta, johon laitan kreikkalaista jogurttia ja rahkaa, marjoja, pellavarouhetta (jossa on myös kuivattua puolukkaa), toisinaan hieman hunajaa tai banaania. Ihan älyttömän hyvä tuli myös, kun oli pelkkää vadelmaa ja banaania. Vadelmat on nyt loppu, ja muutenkin jouduin jo kaupan laarille marjoja ostamaan, sillä meillä syödään niitä ihan valtavasti.:)
    Niin ja kiitos pääsiäismunainspiraatiosta!<3 Kaksi koekappaletta kuivaa tuolla keittiössä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo marja-pellavarouhe onkin hyvä vinkki, kiitos Taina! Meilläkin on jo kaikki muut marjat käytetty, mutta jostain syystä noita punaisia viinimarjoja löytyy vielä piiiiitkään sen jälkeen kun muut on jo syöty ;) Näissä pirtelöissä ne uppoavat kuitenkin hyvin kaikille.

      Sä olet jo tehnyt munankuoria - vau! Päätös arki-iltojen touhuiluista on siis pitänyt. Laitathan näytille minkälaisia tuli.

      Poista
  5. Tyttö on kanssa innostunut tekemään erilaisia sekoituksia ja heittelee blenderiin mitä kaapista löytyy. Kerran laittoi tomaattia, porkkanaa, banaania ja nektariinia ja kaikista ennakkoluuloistani huolimatta se oli hämmentävän hyvää. Jotain nestettä olisin laittanut itse, että olisi ollut löysempää, mutta tyttö saa tehdä sellaisia kuin tahtoo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, aikamoinen sekoitus, mutta ihanan ennakkoluuloton testaaja teillä Anu! Kokeilemallahan sen saa tietää mikä toimii ja harvemmin näissä menee maku ihan täysin metsään, vaikka kaikenlaisia ainesosia olen minäkin testannut. Meilläkin esikoinen pyysi eilen juuri, että näyttäisin hänelle miten näitä tehdään ja oli onnellinen kun hörppi koulun jälkeen itsetekemäänsä smoothieta.

      Poista
  6. Hyvännäköistä!! Fiilispohjalta minäkin menen.. Usein laitan salaattia puoliruukullista joukkoon.. Ei maistu, kun mukana on hedelmää tai marjoja, mutta tuo ravinteita! Niin ja selleri raikastaa ihanasti, olen jäänyt siihen taas koukkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeasti aika yllättävää miten salaattia tai pinaattia ei juurikaan maista valmiista smoothiesta. Selleriä en olekaan koskaan testannut. Täytyypä napata huomenna kauppakärryyn yksi sellainen ja kokeilla. Kiitos vinkistä Katri!

      Poista
  7. Tunnepohjalla täälläkin mennään. Välillä onnistuu hyvin ja välillä huonommin. Avokadoa laitan silloin joukkoon, kun haluan lopputuloksesta "kermaisempaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothien tekeminen taitaa Jani olla monelle aika fiilisjuttu ja sillä mennään mitä kaapista milloinkin löytyy. Pahasti mönkään ei ole ihan helppo mennä, mutta se on totta, että ihan kaikkia versioita ei tulisi mieleen tarjota muille kuin itselleen, värin tai maun puolesta ;)

      Poista
  8. Smoothiet ovat kyllä niin hyviä, pitäisi tehdä paljon useamminkin kuin nyt tulee tehtyä. Mä tapaan imuroida sälekaihtimet harjasuulakkeella. Terveisin rva Lahoa rautaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjasuulakkeella mäkin tänään vetelin tuon kaikkein eniten silmissä olevan verhon kun en ole selvinnyt mihinkään kauppoihin. Jotenkin vain tuntuu, ettei se puhdista ihan loppuun asti - tai sitten mä pidän liian pitkiä puhdistamisvälejä rva Lahoa rautaa ;)

      Poista
  9. Omiin smoothiehin laitoin viimeksi hieman inkivääriä, ripaus sitruunaa, mutta en tosin tee vihersmoothieita. Jogurttia, pakastemarjoja, tulee ihanan jäistä ensi alkuun, banaania, mangoa, hunajaa. jne.

    Aurinkoista viikonloppua Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna voisikin olla kiva lisä. Tulisi hieman hapokkuuttakin. Inkiväärin löysin tässä viimeisessä puuskassani ja se on ollut superhyvä juttu; tuo raikkautta ja vielä kun sen pitäisi tehostaa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa, niin mikäs sen parempaa. Vihersmoothiet ovat saaneet meillä olla ihan minun oma juttuni. Lapset juovat kyllä muuten paljon smoothieita, mutta näihin versioihin, joissa on pinaattia tai salaattia he eivät koske. Huomenna pitäisi sitten olla se The Kevätpäivä. Toivotaan niin ja nautitaan Tiia!

      Poista
  10. Nams, nyt on herkullisen näköinen smoothie!! Yummy! Täällä syödään melkein joka päivä smoothie :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet ovat ihanan helppoa syötävää / juotavaa, terveellistä ja hyvää S. Itse unohdan ne aina välillä, mutta nyt on ollut parin viikon kausi kun päivä on alkanut säännöllisesti smoothiella. Ja olo on hyvä.

      Poista