tiistai 18. elokuuta 2015

Äidin hunninkoviikonlopun iltapala

Päästin itseni viime viikonloppuna aivan hunningolle. Käänsin aivoni niin off-asentoon kuin mahdollista ja unohdin kaiken suunnittelun, järjestelyn ja mietiskelyn ja menin virran mukana asiasta toiseen. Sunnuntaina olo olikin sitten oikeasti levännyt.





Kunnes illalla: "Äitiiii, mulla on kurniva nälkä!". Niin, kaupassa oli käyty viimeksi keskiviikkona ja tarkoitus oli hoitaa viikonlopun ostokset myöhemmin. Lauantain ruokailut kuittaantuivat kuitenkin uimareissun jälkeen ihanalla Nick´s Food Designin brunssilla - sen jälkeen ei tarvinut kuin kaivaa pientä iltapalaa. Sunnuntain ruoka järjestyi mitä-kaapista-löytyy -periaatteella, mutta illalla jääkaapissa oli enää lähes pelkkä valo ja varaston jääkaappiin siirtämistä odottavat hillopurkit.

Saarekkeella oli porkkanapussi ja mieleeni muistui joskus aikaisemminkin eteen tullut iltapala tilaanteessa, jolloin kaapissa ei ole mitään. Siispä googlaamaan porkkanarieskojen ohjetta.




Valion sivuilta löytyi superhelppo resepti, jonka raaka-aineet löytyivät ainakin meiltä kaapista. Iltapalapöytään katettiin siis lämpimät porkkanarieskat, päälle nokare voita ja juustoa. Kovin oli kätevä emäntä -olo kun iltapalapöydästä kuului huokailua, miten hyviä rieskat olivat -- ja sain huokaista, että selvisin ilman kauppareissua sunnuntai-illastakin.

* * * * *

PORKKANARIESKAT (14 kpl)

3 (270 g) porkkanaa hienoksi raastettuna
5 dl maitoa
0,5 dl siirappia
2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
9 dl hiivaleipäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nosta märällä lusikalla nokareita uunipellille leivinpaperin päälle ja tasoita noin 10 cm halkaisijaltaan oleviksi rieskoiksi. 

Kypsennä 250 asteessa noin 15 min. 

Lado rieskat päällekäin ja peitä, jotta ne pehmenevät. Herkuttele rieskat lämpiminä.

 * * * * *
 



Maanantaiaamuna palautin aivot takaisin on-asentoon ja niin alkoi tämä viikko. Onneksi oli tuo viikonlopun aivojen lepuutus, sillä jotta tasapaino säilyisi on tänään tuntunut, ettei mikään onnistu ja kaikki mitä yritän tehdä hakkaa vastaan. Illaksi aivot taas narikkaan, niin jospa tämä tästä.

Mukavaa tiistai-iltaa sinulle!

ps. Katri, kiitos vielä ihanasta arvontavoitosta, hamam-pyyhkeestä! Se on todella mieluisa ja ollut kovassa käytössä ♥ 

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

  1. Niinpä sitä taikoutui "tyhjästä" herkkueväät! Nin se on, että hätä keinot keksii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hätä keinot keksii - ja laiska keinot, että välttyisi maitokauppakäynniltä. Miten se voikin tökkiä tällä hetkellä niin paljon... ;)

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköisiä rieskoja! Joskus on hyvä laittaa aivot narikkaan :) Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rieskat olivat hyviä vielä seuraavanakin päivänä kun käytimme ne leivänpaahtimen kautta. Partion avoimet ovet puhdistivat aivot tänään ja palauttivat hyvän mielen. Kivaa viikkoa Jaana sinullekin!

      Poista
  3. Hieman kateellinen oon tuosta, että pystyt noin hyvin kääntämään aivot off-asentoon :/ Mä huomaan painavani koko ajan paikasta ja hommasta toiseen. Ensimmäisenä aamulla pyörii päässä, että mitä kaikkea PITÄÄ tehdä ja illalla huomaan totaalisen uuvahtaneena, etten saanut puoliakaan tehtyä. Kun tämä kierre jatkuu tarpeeksi kauan päivästä toiseen, en edes osaa enää nollata päätäni. Pieni irtiotto taitaisi olla paikallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule kaimani, ei se ole ollenkaan helppoa, mutta kun tarpeeksi on ollut juuri tuossa sinun kierteessäsi, niin aivot kääntyvät vähän kuin väkisin off-asentoon. Pitää vaan antaa periksi siinä kohtaa, eikä pullikoida vastaan. Tiedän niin tuon tunteen, että pitää ja pitää, eikä silti saa tehtyä kaikkea ja myös sen, että pysähtyminen on tosi vaikeaa kun on ohittanut tietyn pisteen. Tsemppiä irtioton tekemiseen - kiskaise töpseli irti vaikka väkisin, edes hetkeksi. Jos kuulet korvissasi kannustushuutoja, niin se olen mä, joka tsemppaan sua ;)

      Poista
  4. Heh, jotenkin tuttu tilanne tuo jääkaapin kumiseva tyhjyys, ja se, että pitäisi tyhjästä taikoa.:) Puuro on usein mun ratkaisu noihin tilanteisiin.:) Resepti kuulostaa herkulta, pistetäänpä korvan taakse seuraavaa leipomispuuskaa mielessä pitäen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo resepti oli siitä kiva, että suurin työ siinä olin porkkanoiden raastaminen. Loppu kävi tosi sutjakasti kun sai vain sekoitella. Ihana kuulla Taina, että muillakin on tyhjän jääkaapin syndrooma aina välillä. En tiedä miksi tällä hetkellä on taas niin vaikeaa keksiä ruokia ja ehkä juuri sen takia myös maitokauppareissut tuntuvat niin "ahdistavilta". Mutta eiköhän tämä tästä kun arki saadaan taas pyörimään :)

      Poista
  5. Ah ja nam. Sitä aina unohtaa tällaiset helpot herkut. Kuullostaa hyvältä tuollainen aivot narikkaan -viikonloppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu Heidi, että tällaiset jutut unohtuvat helposti ja ne löytyvät vasta kun kaapissa ei ole mitään :) Onneksi edes silloin. Kivaa viikkoa!

      Poista
  6. Sekä hunninkoviikonloppu, että nuo leipäset kuulostavat niin hyvältä! Voisin testata itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa Katja ihmeessä! Teillä taisi olla joku pienempikin, mutta näin kun lapset eivät ole enää ihan pieniä, niin ruokien kanssakin voidaan luovia ja välillä selvitään ruokaisilla voikkareillakin. Hunningolla oleminen on helpompaa :)

      Poista
  7. Täällä ilmoittautuu toinen rouva joka on ollu viime ajat myös ihan hunningolla :-) Töissä on tietysti pitänyt käydä, mutta iltapäivät ja illat olen viettänyt terassilla upeasta säästä nauttien. Välillä olen huudellut lapsille, että tehkää voileipiä, tänään syödään vasta myöhemmin, ei näitä aurinkoisia päiviä kannata haaskata ruoanlaittoon.
    Tuollaiset porkkanarieskat maistuisivat kyllä meillekin ja mikä parasta reseptissä tarvittavia raaka-aineita löytyy aina jääkaapista.

    Sanotaan hui hait huushollille ja nautitaan kesästä ja lämmöstä, jookos? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovittu Teija! Huusollit ehtii hoitaa myöhemminkin syksyllä (ja valitettavasti meillä näkyy, että näin on tehtykin), nyt kerätään lämpöä ja aurinkoenergiaa talven varalle :) Juuri noita sanoja meilläkin on kuulunut tässä viimeaikoina: ottakaa sieltä kaapista jotain, että pärjäätte hetken vielä...

      Poista
  8. Kuulostipa hyvältä aivojen nollaus -viikonloppu! Ja tuollaiset "nyhjää tyhjästä" - leipomukset ovat yleensä herkullisia juuri sen takia että ne koostuvat ihan tavallisista aineksista ja onnistuvat aina 100%:sti :) Kuulostavat niin hyviltä, että taidanpa alkaa raastamaan porkkanoita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi huono tekemään tällaisia nollauksia ja silloinkin kun teen, yrittää joku pieni huonon omatunnon ukkeli koputella alkuun takaraivossa, että pitäisi sitä ja pitäisi tätä. Tällä kertaa onnistuin onneksi vaientamaan hänet. Mutta oikeassa olet Pia, yksinkertaisista aineksista tulee usein onnistuneita leipomuksia. Kiva jos sait inspistä!

      Poista
  9. No niin on kaikki kallellaan täälläkin, sillä nyt nautitaan kesästä ja ollaan yhä "siirtymävaiheessa" mitä arkeen tulee. Meillä on lisäksi ollut niin paljon ikävääkin, että muuta asiat ovat kaukana jonon perukoilla.
    Tämän reseptin otan talteen - mainio ja helppo.

    Kiitos ja oikein mukavaa RENTOA viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin nautiskellaan. Huomenna livahdetaan kahden äidin ja tyttärien kanssa ystävien mökille viettämään iltapäivää ja iltaa. Tiedossa on kiva päivä. Toivottavasti sinullakin. Pidä huolta itsestäsi Marianna ♥ (olet ajatuksissa) ja kiva jos sait inspiraatiota sinäkin!

      Poista
  10. Näyttää ihanilta rieskaset, kiitos ohjeesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia ohjeita on minustakin hyvä olla jossain mielen sopukoissa, jotta kun kaapissa-ei-ole-mitään -tilanne tulee, osaa lähteä googlailemaan jotain. Kivaa viikonloppua Tarja!

      Poista
  11. Tervetuloa meidän mahti porukkaan ja klikkasinkin itseni saman tein lukijaksi :)

    Kiitos reseptistä, menee testiin :)

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina! Oli upeaa päästä nelkytplussalaiseksi, uskon, että porukka on just eikä melkein mahtava :) Lähden tässä jossain vaiheessa urakoimaan blogeja läpi - voisinkin aloittaa piipahduksesta sinun blogissasi. Aurinkoa viikonloppuun!

      Poista
  12. Anu ooh mitä herkkuja ja noihin löytyy aina aineksetkin kotona. Paha puoli kaikessa vastavalmistuneessa uunituoreessa, että syön kymmenen! ;)

    Iloista alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin tunteen, että kaikki uunituore hupenee hetkessä ja napaparka pelkää pompsahtavansa. Onneksi nämä eivät kuitenkaan ole pahimmasta päästä herkkuja. Iloa sinunkin viikkoosi Tiia :)

      Poista
  13. Välillä täytyy vähän tuulettaa ajatuksia ja pääkoppaa sekä ihan vaan relata. Iloista elokuuta Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisaita sanoja Rva Sana :) Ihmeesti sitä pääkoppa ja kroppakin toimii paremmin kun ne resetoi välillä. Ihanaa elokuun jatkoa sinullekin ♥

      Poista