perjantai 16. kesäkuuta 2017

Helppo ja herkullinen mustikkapiirakka

Mustikka-aika ei ole vielä käsillä, mutta minulla on ollut jo pidempään valtava mustikkapiirakan mieliteko. Löysinkin hyvältä kuulostavan ohjeen ja viime viikonloppuna testasimme sitä. Piirakasta tuli juuri niin herkullinen kuin pitikin ja sen valmistaminen oli niin helppoa kuin vain mahdollista. Ei vatkaamisia eikä montaa työvaihetta. Pelkkiä sekoittelemisia vain.






* * * * *
HERKULLINEN MUSTIKKAPIIRAKKA
POHJA:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
400 g mustikoita

MURUTAIKINA
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri ja pehmeä margariini keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada mustikat taikinan päälle.

Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi sormenpäillä. Ripottele murutaikina mustikoiden päälle. 
Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
 
* * * * *
 
 
 
 
Mustikkamäärä on melko suuri ja olin jo tekemässä reseptiin tuttuun tapaani omavaltaista muutosta kunnes päädyin tällä kertaa pitäytymään tarkasti ohjeessa. Se kannatti, sillä piirakka oli erittäin onnistunut ja mehevä. 
 
Jos sinulla on tarve tyhjentää pakastinta tulevaa marjasesonkia varten tai muuten vain mustikkapiirakkahimo, niin suosittelen testaamaan tätä. Iso plussa myös helppoakin helpommasta toteutuksesta ja minusta myös kauniista ulkonäöstä. Silläkin kun on esteetikolle merkitystä. Meiltä tälle tulee ainakin täydet pisteet.
 
Mukavaa viikonloppua!
Anu 

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

19 kommenttia:

  1. Täytyykin laittaa korvantaakse tuo ohje. Just mietin, että pitäiskös se eka mansikkakakku tehdä Juhannuksena. Hyvää viikonloppua sinnekkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikkakakku ja juhannus kuuluvat yhteen 🙂 Meillä sovittiin juuri hetki sitten että tehdään juhannuksena iso mansikka-marenkikakku. Samat ajatukset siis Suffeliini.

      Poista
  2. Nam mikä piirakka.
    Herkullista viikonloppua Anu ❤️

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti saadaan hyvä mustikkasato tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta Kirsi! Hyvä mustikkasato ja vähän hyttysiä ja hirvikärpäsiä 🙂

      Poista
  4. Tämä täytyy laittaa testiin, tykkään nopeista ohjeista!😋

    VastaaPoista
  5. Samoin Matkatar! Helppoa, hyvää ja kaunista - nuo kun täyttyvät niin leivontaohje tulee käytettyä useampaan kertaan 🙂

    VastaaPoista
  6. Mums...tätä aion kokeilla! Mustikkapiirakka on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu Marianna! Mustikkapiirakka ON hyvää minustakin 🙂

      Poista
  7. Tämä oli hyvä vinkki leipomiseen, sillä pakkasessa on vielä vaikka kuinka marjoja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos on "tarpeellinen" ohje M. Voi olisipa meilläkin vielä marjoja! Viinimarjoja löytyy mutta kaikki muut on jo käytetty ja ostomarjoilla mennään.

      Poista
  8. Ihanan kesäiset kuvat! Tuo pakastimen tyhjennys onkin nyt viimeistään ajankohtaista, kun sen täyttäminen alkaa juuri. Näin se vuosi kulkee vikkelään! Olen päättänyt tänä vuonna poimia itse mustikat metsästä. Siniset sormenpäät on helppo hyväksyä, kun mustikkapiiras maistuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hops, kommenttisi oli jäänyt vastaamatta Hanna - anteeksi. Nyt on tosiaan viimeiset hetket tyhjentää pakastin viime kesän makumuistoista. Samaa olen miettinyt minäkin, että meillä mustikoiden kulutus on sen verran suurta, että yritän saada koko perheen metsään, edes hetkeksi.

      Poista