tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulumuisteloita

Niin jäivät joulun pyhät taakse. Tämä viikko fiilistellään vielä joulutunnelmissa, vaikka töitä tehdäänkin. Ensi viikolla uusi vuosi aloittaa meillä uudenlaisen arjen.




Joulukattaukseen on aina ihana kehitellä jotain pientä. Olen aina luottanut siihen, että idea syntyy vähän kuin itsestään ja niin se syntyi tänäkin vuonna. Luin torstai-iltana Mansikkatilan mailla -blogin kukkailottelua ja kauniita kuvia katsellessa tuli tarve käydä hakemassa iso kimppu eukalyptuksia kattauksen keskelle.






Siltä samalta istumalta kaupoille. Kello oli jo kymmentä vaille kahdeksan, mutta kaupan kaikki loput eukalyptuksen oksat yhdistettyämme saimme kerättyä minulle jotakuinkin oikeanlaisen kimpun. Terassi-lehden kuvauksissakin käyttämämme sinappilasit sopivat upeasti eukalyptuksen väreihin ja niillä somistin kattaukseni loppuun. Lautasliinan syliin vielä pieni rosmariinin oksa. Luontojoulu ♥




Pyhät menivät rauhallisesti ja perinteisesti. Olen iloinen, että joulussamme on perinteitä omista ja miehen lapsuuden jouluista, mutta myös sellaisia perinteitä, jotka olemme luoneet itse. Saa nähdä mitä näistä perinteistä siirtyy aikanaan omien lapsiemme mukana eteenpäin - vai siirtyykö jotain.




Joulumenumme on pysynyt jo pitkään melko samankaltaisena. Jotain kokeiluja tehdään joka vuosi ja osa niistä jatkaa tulevinakin vuosina, osa jää kokeiluiksi.

Tänä vuonna pöydässämme oli ihana yllätys: ystävän isoäitinsä reseptillä valmistama perunalaatikko, jonka hän toi yllättäen joulumuistamisena. Tuo laatikko on aivan taivaallisen hyvää ja oli erityisen lämmin olo kun ystävä oli mukana tällä tavoin ateriallamme. Kiitos Hanna ♥

Joulujälkkärimme vaihtuu aina ja tänä vuonna löysin 100 % Outdoor -blogista vinkin Kinuskikissan aivan ihanasta marenkijäädykekakusta. Sitä tehtiin siis, eikä mainospuhe ollut turha. Marenkia, jäädykettä, puolukoita, piparkakkumurskaa ja kanelikinuskia... toimiva setti, etten sanoisi.




Kahvipöydässä ja illan naposteltavissa oli maustettuja manteleita, jotka voisivat sopia kivasti myös vaikka uudenvuodenkin juhlintaan.  Niistä lisää ensi kerralla.

Ärhäkkänä pyöriviltä sairasteluilta ei meilläkään vältytty, mutta onneksi flunssapotilaat saatiin kuntoon ja kuumeettomiksi aatoksi ja silmätulehduspotilas sai lääkitystä vaivaansa joulupäivänä. Vatsat ovat pulloillaan herkuista ja joulukirja tuli luettua. Kyllä joulu vaan on aina joulu.

Toivottavasti sinunkin joulusi sujui hyvin - mukavaa väliviikkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

18 kommenttia:

  1. Niin kauniilta ja herkulliselta näyttää luontojoulunne. Kohti uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on ♥ ja joulu on ♥ eli yhdessä ♥♥ Hurjaa, että pian ollaan taas jo vuodenvaihteessa :)

      Poista
  2. Nuo lasit bongasin jo vissiin instankuvista...meillä oli mammalla tuollaiset ja heti tuli muistoja mieleen <3

    Mukavaa loppuvuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lasit ovat varsinaiset nostalgialasit. Meillä oli lapsuudenkodissa niitä ja tuntuu, että olivat niihin aikoihin aika yleisiäkin juomalasikäytössä. Mukavaa loppuvuotta sinullekin Satu!

      Poista
  3. Kauniita kuvia ja tunnelmia <3 Joulu on parhaimmillaan perinteitä ja jotain uutta mistä ehkä aikanaan tulee osa perinnettä.
    Ihana tuollainen ruokalahja. Perinteinen (pitkän kaavan mukaan yön yli imellytetty) perunalaatikko on kyllä mahtavan hyvää. Pyyhkii leukaansa :)

    Oikein hyvää uuden vuoden odotusta Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Jouluun (ja ehkä elämään ylipäätääänkin) pätee se hääritirimpsu: jotain uutta, jotain vanhaa jne. Niistä tulee ainakin minulle paras joulu. Ja perunalaatikkolahja... Niin mieluisa. Hyvää vuodenvaihteen odotusta sinullekin!

      Poista
  4. Luontojoulunne näyttää oikein kauniilta.
    Ihania kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Luontojoulu on ihana. Huomasin aatonaattona, ettei meillä ole juurikaan kaivettu joulukoristeita esille lastenhuoneita ja joulukuusta lukuunottamatta. Muuten on menty havuilla, vihreällä ja kynttilöillä. Tunnelma tulee niistäkin ♥

      Poista
  5. Kaunista!<3 Ihanaa, jos saa aikaiseksi inspiksen!:D Eucalyptukset ovat kovasti minunkin suosiossani.:) Just äsken siistin joulupöydän kimppua. Jätin vain amarylliksen, hopeisia heiniä ja eucalyptukset. Tuli niin kiva, ehkä parempi kuin alkuperäinen.;D
    Hyvää vuoden loppua Anu!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sait todellakin, kiitos Taina! Naurattaa vieläkin, että kommentoin sinulle 19.38 ja klo 19.50 seisoin jo valitsemassa oksia ja uloskin pääsin vielä ennen kasia, jolloin tuo puutarha meni kiinni ;) Onneksi apu oli lähellä kun inspiraatiohätä iski. Joulukimppusi kuulostaa kauniilta noin riisutumpanakin versiona. Hienoa, että sille pystyi antamaan vielä lisäaikaa kotia kaunistamassa! Mukavaa loppuvuotta sinullekin!

      Poista
  6. Eucalyptukset meidänkin joulukukkina, Ruskat pöydässä ja rakkaat läsnä <3 Joulu on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu on ♥ Teidän Ruskat on ihanat ja sopivat eukalyptusten kanssa ihan nappiin. Ja jos Hanna oli laatikkona meidän jouluateriallame, niin sinä olit Kati niissä sinappilaseissa - ja lämpiminä ajatuksina ♥

      Poista
  7. Meillä oli varsin vähän koristusta, muutama oksa eukalyptusta ja kaksi syvänpunaista jaloleinikkiä.. <3 mutta ei muuten oltaisi kai mahduttu pöytäänkään! Kuulostaa tunnelmalliselta joululta! Mukavia päiviä ja tsemppiä uuteen arkeen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana yhdistelmä teillä Katri! En ihan heti muista edes nähneeni syvänpunaisia jaloleinikkejä. Varmasti kauniita. Meilläkin on pöydässä niin paljon lautasia ja laseja, että olen suosiolla siirtänyt kaikki tarjoiltavat ruuat saarekkeen päälle. Näin jäi edes hiukan tilaa koristuksille :)

      Poista
  8. Voi miten kauniita joulutunnelmia - ja tuo kakku saa heti erään herkkupeppuladyn kielen lipattamaan;)
    Ihanaa loppuvuotta, Anu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja! Vai herkkupeppulady :D Noh, täällä on toinen ja eikös jouluna ole lupa vähän herkutellakin... Oikein hyvää tämän vuoden loppua sinullekin ♥

      Poista
  9. Kiitos Anu, kun välitit herkut ja joulunne tunnelmat tänne! ❤️ Pysähdyttävän kaunis kattaus, sammallasit, eukalyptuksen oksat ja kaikki harmonia! Joulu koskettaa joka vuosi! Hyvää moodia vuoden viimeisiin päiviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ♥ Olet ollut Katin kanssa isona inspiraationa luontojouluumme. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinullekin ja sen jälkeen nenät mielenkiintoista alkavaa uutta vuotta kohti :)

      Poista