torstai 28. heinäkuuta 2016

Kesäisen Tukholman suosikkeja

Minikesälomamme on nyt takana ja arkea eletty jo viikko. Loma oli kuitenkin hyvä ja oli erinomainen päätös startata pienelle matkalle heti perjantaina töiden jälkeen. Ei mennyt kuin pari päivää, niin viikonpäivät olivat sekaisin, mikä on minulle yksi onnistuneen loman merkki.




Matkamme suuntautui Tukholmaan. Kolmen päivän perilläoloaikana tuli koettua paljon enemmän kuin normaalilla päivän reissulla, jolloin tulee kierrettyä vain ne omat suosikkipaikat.






Ensimmäisenä päivänä suuntasimme vanhaan kaupunkiin. Kiertelimme kuninkaanlinnan alueella ja lopulta suuntasimme museoon, jota Tukholmassa asuva ystäväni on suositellut monesti. Kyseessä on Livrustkammaren, joka on kuninkaanlinnan alueen yhdellä sivustalla.






Museosta löytyy vanhoja kuninkaallisia vaunuja, pukuja ja muita kuninkaallisten käytössä olleita tavaroita. Lapsikävijät oli huomioitu upeasti tässä museossa. Hämärässä kellarikerroksessa olivat vaunut ja vaunujen välistä saattoi bongata kuninkaallisia hiiriä. Tarkkasilmäinen kuopus huomasi ensimmäisen ja sen jälkeen hänen silmänsä hakivat jatkuvasti uusia. Tässä alla olevassa kuvassa on yksi löytömme - itseasiassa kuvia katsoessani huomasin toisenkin.








Aivan pienille lapsille oli kierroksen lomassa leikkitila ja hieman sen jälkeen tuli alue, jossa isommatkin lapset saivat sovitella erilaisia leikkiprinsessamekkoja ja narrien asuja yms. ja sen jälkeen asettautua kuvaan kuninkaalliselle istuimelle. Mielenkiintoista oli päästä kokeilemaan myös haarniskan kypärää. Ritareiden on pitänyt olla vallan vahvaniskaisia, niin painava tuo kypärä tuntui olevan.





Tämä museo ei ollut siis pelkkää katsomista, vaan siellä oli ilahduttavan paljon myös interaktiivisuutta. Ja mikä parasta, Livrustkammaren on ainakin tällä hetkellä ilmainen.

Aurinkoinen Tukholma näytti meille todellakin parhaat kasvonsa. Taukoja ja fika-hetkiä pitämällä kaikki jaksoivat kävellä päivien aikana melkoiset kilometrit. Joe & the Juice oli yksi koko perheen suosikkitaukopaikoista. Tuoreista hedelmistä ja marjoista puristetuilla mehuilla jaksoi taas kummasti jatkaa. Koskahan noita mehubaareja saadaan meille Suomeenkin... Myös polka-jäätelö maistui vaikka seisten.






Shoppailujen ja kiertelyiden välillä pidimme useammankin kerran taukoa myös Kungsträdgårdenissa, hieman NK-tavaratalon alapuolella. Suihkulähteessä kahlailu virkisti jälkikasvun varpaita jäätelöhetken jatkona ja me aikuiset pystyimme valitsemaan istuinpaikan auringosta tai varjosta sen hetkisen mielen mukaan ja saimme katsella ihmisiä ympärillämme.




Yksi oman matkani odotetuimmista kohteista oli ABBA-museo. Mamma Mia -elokuva on meillä katsottu niin moneen kertaan, että laulut ovat tulleet tutuiksi myös perheen nuoremmille. Tuo museo olikin käynnin väärtti. Ja vaikka lipunmyyntiin oli jonoa, ei ruuhkaa tuntenut enää sisällä ensimmäisen elokuvahuoneen jälkeen.




Myös tässä museossa pääsi itse mukaan tekemisiin (sen lisäksi, että hyräili taustalla soivien biisien mukana kulkiessaan käytävillä). Lauloimme karaoketyylillä studion kopissa, liitimme oman päämme Abbalaisten vartaloihin ja tanssitimme hahmoja, miksasimme musiikkia ja testasimme miten lähelle pääsimme Abban oman miksaajan lopputulosta ja kuvasimme oman musiikkivideon. Pääsylipun koodilla lopputuloksia voi katsoa vielä kotona netistä.






Tytöt rohkenivat jopa lavalle Agnetan viereen. Lavan edessä heille näkyi ruudulta tanssiliikkeet ja he olivat hetken mukana Abban jäseninä.




Interaktiivisten tekemisten lisäksi museossa oli perinteisemmin toki myös tarinaa Abbasta ja sen jäsenistä, esiintymisasuja, levyjä ym. mahdollista. Jos yhtään pidät Abban musiikista, suosittelen vahvasti käyntiä täällä. Todella hyväntuulen käyntikohde!




Sellainen oli meidän Tukholmamme tällä kerralla. Seuraavaan kesäiseen Tukholman matkaan liittyen listalle jäivät ainakin vielä kaupungin uimarannat ja Tukholman saaristo. Niihin ei tällä kertaa aika riittänyt. Onko sinulla jotain suosikkipaikkoja, -kauppoja tai lempitekemistä Tukholmassa? Vinkkaathan kommentteihin, niin jatkan mielelläni tuota listaani tulevaisuuden varalle.

Helteistä päivän jatkoa!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

26 kommenttia:

  1. Ihania nuo vanhat kuninkaalliset tavarat <3
    Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat Outi. Lisäksi vanhempien kuninkaiden vaatteista oli mielenkiintoista nähdä heidän mahtavuutensa myös fyysisen koon puolesta. Ja toisaalta kuninkaallisten pienten lasten vaatteet ja kengät - oih ja voih, aikamoisen ihania. Kivaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  2. Viimeksi käytiin katsomassa kuninkaalisia jalokiviä ja nyt voisi mennä katsomaan noita muita tavaroita. Kiitti vinkistä :)

    Ollaan lähdössä parin viikon päästä Tukholmaan minilomalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuninkaallisia Tukholma-kohteita siis Marina ;) Missä nuo jalokivet ovat? Täytyy pitää mielessä seuraavaa kertaa varten. Oikein kivaa Tukholman minilomaa - ne ovat aina mukavia!

      Poista
  3. Oi että miten kiva reissu :) Itseäni jäi tuo abbamuseo vähän kaivelemaan, siitä kun ohi käppäiltiin grönalundiin mennessä. Oli kiva nyt nähdä kuvia sisältäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mammamia Teija, ensi kerralla ihmeessä sisällekin :) Oli kiva reissu ja kaikille taisi löytyä jotain, eikä mikään ollut kenellekään täydellisen vastenmielistä.

      Poista
  4. Tukholma hurmaa aina vaan <3 Tuo Abba-museo on ollut varmasti upea elämys,
    sen haluan minäkin kokea seuraavalla Tukholma-visiitillä. Mun suosikkipaikkoja
    ovat Kauppakeskus Mood, ja siellä erityisesti Leila's General Store (Leila leipoo
    tv-sarjasta tuttu, leivontatarvikkeita myyvä putiikki) ja Rosendals trägård (upea
    puutarha, jossa maailman paras kahvila, sijaitsee Djurgårdenissa). Kävittekös
    muuten shoppailemassa Hollisterilla? Tuon nuorille suunnatun vaatekaupan
    vetovoima on ihan käsittämätön. Muutama vuosi sitten kassoille sai jonottaa
    toista tuntia, ihan uskomaton konsepti!
    Mukavaa kesän jatkoa sulle Anu <3 Tavattaisiinko elokuussa lounaan merkeissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ♥ Teija, samaa mieltä! Abba-museosta saa kaikkein eniten irti kun on muita saman mielisiä mukana. Onnekseni sain tytöt laulamaan ja touhuilemaan kanssani.

      Tuolla Leilalla käytiinkin edellisellä kerralla juuri sinun suosituksestasi! Ihana paikka. Rosendalsia mietin tähän kertaan kun olet kehunut sitä, mutta se piti jättää toiseen kertaan kun nyt Abbailtiin ;) Mutta jep, Hollisterilla käytiin ja onneksi pahin vetovoima on laantunut ja jonot inhimillistyneet. Vaatteet siellä ovat minusta kyllä kivan näköisiä. Brandy Melvillessä tunsin itseni mummaraiseksi - niiden vaatteiden suosiota en ehkä ymmärtänyt ihan samalla tavalla :)

      Ihanaa kesää sinullekin ja ehdottomasti mennään elokuussa lounaalle! Vaikka kun on saatu lapset takaisin koulunpenkille, niin sitten. Sovittu?

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niin on ihana Mrs K! Nähtävää ja koettavaa löytyy joka lähtöön ja vuodenajasta riippumatta.

      Poista
  6. Kiva reissu! Livrustkammaren vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pistän muistiin tulevaisuuden reissuja ajatellen. Tukholmassa olisi kyllä mukava viettää muutama päivä "uusin silmin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin Katja sinun Tukholma-postausta lukiessani, että Livrustkammaren voisi olla teidänkin porukalle kiva kohde. Suosittelen. Ja oli tosiaan kiva olla välillä hiukan normaalia risteilypäivää pidempään kaupungissa :)

      Poista
  7. Teidän Tukholma on ollut täyttä elämystä! Kuninkaallinen museo, Abba-fiilistelyt ja kahlausallas, kaikki! Sellaista, joka tuo iloa yhteiseen lomaan! Hymyillen luin ja katsoin kivat kuvat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä kuvittelenko vain (yksi vadelmavenepakolainen täällä hei), mutta jotenkin tuntuu, että tuossa kaupungissa osataan nautiskella. Jos se on vain kuvitelmaa, niin ainakin se tunne tarttui omaankin olemiseen ja se tuntui kivalta. Päivät olivat täynnä pieniä, mutta kivoja yksityiskohtia. Kiva jos toi hymyn sinullekin Hanna ♥

      Poista
  8. Tuonne ABBA-museoon on päästävä ja museokin näyttää mainiolta! Kiva, kun lapset on huomioitu ja tulee vähän viihdettä kiertelyyn. Uskon, että hiirten bongailu uppoaisi niin miniin kuin teiniinkin :) Ihana reissu teillä! Jään odottamaan tipsejä, sillä itselläni niitä ei ole antaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Livrustkammaren oli selvästi rakennettu pieni pilke silmäkulmassa ja se toimi. Abbailemaan olisi kiva mennä porukallakin - voin kuvitella, että kierros olisi enemmän kuin hauska Kati :)

      Poista
  9. Tukholmassa tulee käytyä aivan liian harvoin, vaikka sinne on näppärä ja nopea matkustaa. Siellä olisi vaikka mitä mielenkiintoisia paikkoja ja nähtävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän on juuri noin, että se jää liian helposti unohduksiin. Meillä siellä asuu vielä ihana ystäväperhe ja silti... Mutta pidetään vastedes paremmin mielessä vai mitä Kati :)

      Poista
  10. Abba-museo oli meilläkin jokin aika sitten tekemämme Tukholman reissun kohteena, uutena sellaisena, sillä edellisestä kerrasta oli jo aikaa. Ja hyvä kohde olikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti pidin siitä minäkin Pirkko. Vaikea kuvitella, että olisi joku, joka ei pitäisi museosta jos vain pitää yhtään Abban musiikista.

      Poista
  11. Meillä oli suunnitelmissa Tukholman reissu, mutta muutama päivä sitten tajusin että se jäi tekemättä. :D Niin hektinen kesä ollut, ettei olisi kyllä ehditykään. Ehkäpä syksyllä voisi piipahtaa, kun arki alkaa ahdistaa. Meidän tyttö olisi ihan liekeissä tuolla museossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hops, tuli väärään paikkaan tuo vastaus mutta alta löytyy 😃

      Poista
  12. Niin tuttua Heidi että osa suunnitelmista jää suunnitelmiksi ☺ Onneksi ne ovat kuitenkin valmiina seuraavaakin kesää varten ja Tukholma toimii tosiaan syksyllä ja talvellakin.

    VastaaPoista
  13. Kun Tukholmaan seuraavaksi menemme, niin Abba-museoon tieni vie. Olen museota kuullut paljon kehuttavan. Ja sinä teit siitä hienon esittelyn! Kiitos! 😍

    VastaaPoista