keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Terassin syysilme

Terassimme sai viikonloppuna vihdoin pientä syysilmettä. Maanantain inspiraatiopostauksessakin näkynyt City blommor -kukkakaupan ihana sipulivati ei jättänyt minua rauhaan, vaan kävin kotiinpaluun jälkeen nappaamassa lähipuutarhalta kukkasipuleita hyvään poistohintaan. Etsinnässä on myös saman tyyppinen vati kuin mitä postauksen kuvassa oli, mutta sen puutteessa sipulit pääsivät tuohon ruukkuun ja osittain pöydällekin.






Toisen terassipöydän astelman keräsin puutarjottimelle. Kerran tai kaksi nokkaistut ja matosen maiskuttelemat omenat pääsivät hyötykäyttöön ja sopivat hyvin tähän asetelmaan kun käänsi kauniin puolen ylöspäin. Ja kyllä, punasaviruukut on otettu meillä taas hovikelpoisiksi ruukuiksi muuallekin kuin kasvihuoneeseen.












Ajatus oli kääriytyä vielä illalla filttiin ja nauttia kauniista syysillasta ulkona, mutta kohtalo päätti toisin ja sain kovan kuumeen. Olen harvemmin sairaana, mutta nyt makasin koko loppu viikonlopun, enkä jaksanut pitää edes kunnolla silmiäni auki. Flaatiksi veti. Kuume on onneksi nyt selätetty ja vaikka kylmä hiki tahtookin pukata jo pienestä touhuamisesta, niin voiton puolella ollaan. Lepo teki hyvää, olkoonkin, että harmittikin kun ulkona oli niin upeat ulkoilusäät. Onneksi nuo ilmat tuntuvat jatkuvan ainakin vielä tänään.

Kaunista syksyisen kirpsakkaa keskiviikkoa sinulle!

Anu

ps. Voit seurata blogiani myös Facebookissa. Tykkääjäksi voit liittyä tästä, klik. Muista myös merkitä ruksi Arjen timanttien FB-sivun etusivun tykkää-ruudusta aukeavasta listasta Saa päivitykset -kohtaan, jotta näet kaikki blogin päivitykset omassa uutisvirrassasi.

36 kommenttia:

  1. Tsemppiä sinne kuumen keskelle! Toivottavasti paranet pian!

    Ihanan syksyisiä kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos S! Kuume on onneksi jo laskenut, joten suunta on oikein hyvä :)

      Poista
  2. Kaunista kaunista! ♡ Mukava että jaat inspiraatiota eteenpäin meille muillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Teija! Kiva jos sait inspistä :) Sun kuvat antavat sitä aina myös ♥

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Marina! Lauantaina oli niin upea auringonpaiste, että kuvien värit olivat luonnostaan niin voimakkaat, että mietin jo pitäisikö alkaa käsitellä niitä hiukan vähemmän kirkkaiksi ;)

      Poista
  4. Kauniin tunnelman olet saanut loihdittua. Meidän pihalla ei taida tapahtua tänä syksynä enää mitään. Yöpakkaset veivät viimeisetkin kesäkukat ja purkit pitäisi vielä siivota pois pihalta. Ensilunta odotellessa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin tunteen Satu! Noita vuosia tulee. Minäkin myöhästyin hortensioiden kanssa. Meillä kasvaa maassa istutettuna yksi, jossa oli isoja kukkia ja tarkoitus oli napsia ne sieltä sisälle maljakkoon ennen kuin on myöhäistä, mutta toisin kävi. Menivät ruskeiksi yhdessä yössä, snif. Mutta joo, jos ja kun hommia jää tekemättä, niin ensilumi peittää ne kyllä näppärästi alleen ;)

      Poista
  5. Kauniilta näyttää terassin syysilme.
    Onneksi tauti jo helpottaa, ne tuntuvat olevan sitkeässä tänäkin syksynä.
    Mukavaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi! Hurjan pitkiä ja sitkeitä tauteja on tosiaan ollut tänä syksynä. Toivottavasti tulisi kunnon talvi ja tappaisi osan pöpöistä. Viime vuonna tuntui, että kaikki vain jatkui ja jatkui kun pakkanen jäi tulematta. Kivaa keskiviikkoiltaa sinnekin ♥

      Poista
  6. Kauniit asetelmat! Meillä jo luovutettiin ja vietiin sohvatyynyt talvisäilöön. Kukat raahattiin juuri ennen ensimmäistä pakkasyötä varastoon - nyt vaan pitäisi keksiä niillekin parempi talvehtimispaikka kuin varaston lattia - sinne kun ei nyt mahdu edes sisään :)
    Parantele itsesi kunnolla - ovat aika sitkeitä nämä taudit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! Te olettekin olleet reippaita. Meillä vetkutellaan vielä noiden sohvatyynyjen kanssa kun niiden talvisäilöminen on niin hurjan hankalaa. Ja jonnekin varastoon pitäisi viedä myös etupihan heinät. Josko ne saisi selviämään talven yli tänä vuonna. Ja juu, sitkeitä ovat taudit, eikä millään malttaisi pysyä rauhassa niin kauaa kuin ehkä pitäisi :)

      Poista
  7. Voi kuinka upeat asetelmat! Meidän loppu tomaattisato paleltui pystyyn. :( Olisi vaan pitänyt tuoda ajoissa sisälle, mutta kylmä pääsi yllättämään minut tänäkin vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan vitsit Heidi! Talvi yllättää näköjään autoilijoiden lisäksi usein myös meidät kotipuutarhurit. Tosi tylsä juttu jos menetitte paljon tomaatteja. Vielä viikonloppuna ei voinut uskoa, että nyt olisi täällä etelässäkin jo pakkasöitä, vaikka kalenterin puolesta se ihan mahdollista olikin. Ja nythän luvataan jo luntakin...

      Poista
  8. Luonnon omista materiaaleista saa niin kauniita asetelmia! Meillä on myös galluunoita ja havunoksia jo esillä ulkona ruukuissa, jäkälää pitää hakea vanhempien metsästä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Luonnossa ja metsässä kun kulkee silmät auki ja mieli avoimena, niin löytää vaikka mitä. Kivaa viikkoa Aikku sinulle!

      Poista
  9. Kauniisti olet kaikki laittanut ja kyllä luonto antaa nyt parastaan. Paranemisia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika! Ajelin tänään aamupäivän sumussa Tampereelle ja voi että miten maailma näytti kauniilta. Luonto laittoi todellakin parastaan kun pelloilla oli kullankeltainen nysävilja (miksi sitä sitten sanotaankin) ja puissa kauniit ruskan sävyt ja se sumu pehmensi ympäristön. Olisipa ollut mahdollista pysähtyä kuvaamaan...

      Poista
  10. Ihana syksyinen tunnelma! Nyt tiedänkin, miten hyötykäytän loput omenat... ;)

    Jätin sinulle muuten haasteen blogiini; http://villakotiranta.blogspot.fi/2015/10/11-1-bonus-kysymyksen-haaste.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait inspiraatiota Satu ♥ Tämä on sitä ei niin kuranttien omppujen hyödyntämistä ;) Kiitos haasteesta - täytyykin tulla kurkkaamaan!

      Poista
  11. Kaunista katseltavaa. Pikaista paranemista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kati! Tauti alkaa olla jo selätetty, vaikka edelleen on hiukan höntti olo. Ihanaa kuitenkin jo katsoa välillä oikeaan ja välillä vasempaan ilman, että tuntuu kuin pää halkeisi :)

      Poista
  12. Täällä hymyillään punaposkisille ompuille. Ikävä kuulla, että olet ollut kuumeessa, muistathan parannella kunnolla, levätä hyvin. Niin sympaattiset terassiasetelmat, täydet pisteet ja kiitokset tunnelmista ja kuvista. Filtin alla ehtii vielä istua, jos kaunis syksy jatkuu. Iloa loppuviikkoon Anu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, eikö olekin ihania Hanna! Mutta tässäkään tapauksessa koko totuus ei ole se näkyvä totuus ;) Levätty on ja huomattu, että liian aikainen touhuaminen vain pidentää tautia. Sitkeässä on näinkin. Ihania syyspäiviä on ollut tosiaan edelleen ja tyynyt terassisohvalla odottamassa istuskelijaa. Iloa sinunkin viikkoosi Hanna ♥

      Poista
  13. Ihana tunnelma terassillanne! Noista sipuleista tulikin mieleeni,
    että omat kukkasipulini ovat edelleen hankkimatta...
    Toivottavasti tauti on jo selätetty ja pääset nauttimaan jälleen
    ulkoilusta ja luonnon kauneudesta.

    Kuulaan kirpsakkaa viikonvaihdetta <3 Josko saataisiin ne lounastärsyt
    järjestettyä ensi viikolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva, että saatiin tärskyt järjestettyä - ihana nähdä huomenna Teija! Kuopsuttelin viikonloppuna pihalla ja huomasin, että maa oli jo jäässä pinnastaan. Ajatus oli minullakin laittaa tuon sipulipussin loput sipulit maahan, mutta saa nähdä onnistuuko vielä kun unohtui sunnuntaina. No, kivalta ne näyttävät terassikukkina sipulivaiheessaankin ;)

      Poista
  14. Omput ovat kauniita. Hyvä tunnelma. Itse tein sydän-omppuja tänä(kin) vuonna. Tikkujen nokkaan vielä asetelmiin pitäisi tuikata, mutta katsotaan ehtiikö. Ehdinkö ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydänomppuja? Nyt heräsi mielenkiinto Titta. Täytyypä tulla kurkkaamaan oletko laittanut ompuistasi jotain bloginkin puolella.

      Poista
  15. Loistavan inspiraatiopuuskan sait ennen sairastelua! City Blommor sai kyllä ideat päässä surraamaan ja innostumaan asetelmista, kunhan muuttopuuhilta joudan :) Toipumista ja auringon hellimää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli niin ihania rentoutuksia kammotuskiirejakson päätteeksi, että oli ihana päästä purkamaan inspiraatiota edes pikkuisen. Tsemppiä teille muuttotohinoihin Kati ♥

      Poista
  16. Sinulla on tuota visuaalista silmää. Aivan ihania asetelmia. Ja sipuleistakin asetelmia. Osaat! Minulle tuo City Blommor- kukkakauppa on vieras, mutta nyt pitää tutustua. Toivottavasti olet jo tervehtynyt.
    Hyvää syksyistä viikkoa!
    Ps. Aloitin uuden blogin, Tuula's life - nimeltään, nyt oli sen aika. Avajaiset arvonnan kera :) Käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Tuula kauniista sanoistasi ♥ Ne ilahduttavat kovasti ja saavat hymyilemään. Kiitos kun vinkkasit uudesta blogistasi! Kävinkin eilen illalla jo lueskelemassa siellä, mutta en saanut jätettyä jälkeä itsestäni tai liityttyä lukijaksi kun luin puhelmiella. Täytyy tulla tänä iltana uudelleen koneella. Mutta nyt heiluttamaan imuria niin kauan kuin talo on vielä tyhjä muista asukeista ;)

      Poista